Sun Glitters: hudba pre morské panny a Wilsonic Festival!

Okrem rytmov Kuby prinesie Wilsonic Festival v júni na Slovensko aj zvuky s príchuťou oceánu. Šikovný producent Victor Ferreira alias Sun Glitters, z pre nás na hudobnej mape pomerne neznámeho Luxemburska, je ďalším interpretom, na ktorého sa môžete tešiť. Zmes chillwave, synthpopu a ambientného dream-popu s výrazným two-stepovým podtónom zodpovedá zameraniu festivalu na urbánnu, inovatívnu a odvážnu hudobnú tvorbu.

Oceán sviežich melódií, vysoko položených vokálnych samplov, prízračných digitálnych chorálov, hrejivých basových melódií, ktoré striedavo upokojujú a naliehajú v príjemnej zmesi rytmických a kolísavých bítov. Takto svoj projekt definuje sám Ferreira. Od roku 1998 sa ešte pod názvom Sug(r)cane venoval skúmaniu zvuku prostredníctvom rôznych hudobných smerov.

Sun Glitters je náročné žánrovo a zvukovo ohraničiť. Trochu pripomína Boards of Canada, Burial a nezaprie ani inšpiráciu tvorbou Balam Acab. Zároveň je to však úplne jedinečný, emóciami nabitý zážitok. Sun Glitters sa vizuálne prezentuje snovými obrazmi v pastelových, akoby slnkom vyblednutých farbách.

Konvenčne pekné, „rockové“ melódie narúšajú výbuchy hluku. Nestále, chvejivé R&B, dubstep plný ozvien, splývajúcich do znepokojivej ektoplazmy. Jednotlivé zvuky aj vokály sú akoby tlmené vodnou hladinou, ktorá ich rozostruje, prelieva jeden cez druhý a dodáva im ozvenu. Varovanie: paleta rozochvených zlomených bítov môže pri intenzívnom počúvaní spôsobiť morskú nemoc!

Debutový album Everything Could Be Fine vyšiel v roku 2011 na Bandcampe a neskôr aj na labeli LebensStrasse Records. Okrem neho vydal Ferreira niekoľko singlov a EPčiek, podieľal sa na rôznych kompiláciách a remixoval desiatky skladieb pre umelcov ako Blackbird Blackbird, Wolf Gang, Sleep Party People, Purity Ring alebo :Papercutz.

Oceánska atmosféra hudby Sun Glitters ideálne zapadne do “vodného” prostredia areálu Divoká voda v Bratislave, kde sa Wilsonic Festival tento rok uskutoční. Vstupenky sú dostupné priamo na stránke festivalu, ale aj naTIXY alebo vTicketportali, do 17. februára alebo vypredania 1000 ks za cenu 34 €. Stále si môžete kúpiť ajlimitovanú darčekovú edíciu permanentky čivstupenku spolu s originálnou taškou s logom Wilsonic.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/3540794″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Aktuálne informácie hľadajte na festivalovej stránkewilsonic.sk/festival alebo na sociálnych sieťach Twitter a Facebook.

www.wilsonic.sk
www.sunglitters.sk
https://soundcloud.com/sunglitters

Zdroj: Wilsonic