Future Archive showcase v Praze. Sun Glitters, Little People a Rome in Reverse oslní MeetFactory.

Potřeba umělecké nezávislosti, sdílené potřeby vzájemné spolupráce a vymezení vůči tradičnímu modelu nahrávací společnosti, to jsou východiska pro nový label Future Archive, který se poprvé představí v Česku. Sun Glitters, Little People a Rome in Reverse přivítají „budoucnost, právě archivovanou” ve smíchovské továrně 11. května 2019.

Archivování je formou aktivismu, řekl kdysi Howard Zinn, americký historik a anarchista, profesor politických věd. Jako mantru si jeho citát vzali Future Archive, zakladatelé elektronického labelu, na jehož chodu se podílí výhradně hudebníci. Mezi nimi jsou Arms and Sleepers, CNJR, Little People, Sun Glitters či CNJR, na jejich první kompilaci se ovšem pro představu objevují i jména z Ninja Tunes.

„Spíš než jako investiční společnost s produktem a vidinou zisku, jsme to zamýšleli jako skupinu lidí společně vydávající svou hudbu,” vysvětluje jeden ze zakladatelů ideu platformy, u níž je výdělek vedlejší. Sun Glitters a Little People, tedy polovinu zakládajících členů, na jejich turné doplňuje Rome in Reverse.

Starý Mac a zaprášená kolekce vinylů byly katalyzátorem tvorby Laurenta Clerca alias Little People. Podílel se na hudbě pro divadla i film, produkoval francouzský hip hop, aby se následně naplno začal věnovat své vlastní tvorbě. Jeho tvorba tepe, pípá, proplouvají jí útržky povědomé hudby, jsou to hřejivé a spletité melodie doprovozené smyčci. Zazněla mimo jiné v televizní sérii Kriminálka (CSI). Předzvěstí jeho nadcházejícího alba je právě započaté turné.

Naproti němu Victor Ferreira alias Sun Glitters představí na sklonku roku vydané album Lo-Fi-
Lo-Ve (
2018). Na něm se ztělesňuje jeho raison d’être, tedy tvorbu hudební, režisérskou a grafickou. Zatímco na předchozím albu se věnoval kráse všedního dne, jeho nezapomenutelným i opomíjeným momentům, na tom aktuálním se soustředí na pocity: radost a bolest, vzpomínání, zapomínání. Jak skladba It’s Almost Perfectly napovídá, všechno je v nejlepším pořádku, ačkoliv tak úplně není.

Už dříve s oběma jmenovanými spolupracovala Antonella Pacifico alias Rome in Reverse, jejíž album We’ve Been Here (2019) vyšlo na jejich labelu na začátku března. Její tvorba zachycuje zrychlený, euforií nabitý svět, jehož snovou povahu podtrhuje videoklip k eponymní skladbě právě z dílny Sun Glitters.

Showcase Future Archive zhmotní jejich audiovizuální sety rozprostírající se od future bass přes chillwave po ambientní techno ve smíchovské továrně v sobotu 11. května.

Více: meetfactory.cz/future-archive-recordings-little-people-uk-sun-glitters-lx-rome-in-reverse-dk

futurearchiverecordings.com
futurearchiverecordings.com/little-people

futurearchiverecordings.com/sun-glitters 
futurearchiverecordings.com/rome-in-reverse

Předprodej:
250 Kč na meetfactory.cz
250 Kč (+ případné poplatky) v ostatních předprodejích
350 Kč na místě 

Zdroj: TS