SUMMIT.59: 13. októbra v Trnave.

SUMMIT.59 sa uskutoční práve v piatok 13.10.2017 v trnavskom ARTKLUBE. Síce sa hovorí že tento magický dátum so sebou nosí smolu, nám však prinesie headlinera priamo z Veľkej Británie, ktorý svojím neurofunkovým nákladom odoženie všetku smolu ktorá by sa na nás chcela nalepiť.

Ako headliner večera sa vám predstaví producent a dj CRUK. Lineup doplnia GYSTORE a SOLDIERR, BLAZER, BUMAGA a BOBO. Samozrejme nebude chýbať ani čerstvé ovocie počas celého večera, samolepky na vstupe a krásna videoprojekcia.

CRUK

Cruk sa produkcii drum and bassu venuje od roku 2010 a veľmi rýchlo sa dostal do povedomia veteránov na scéne. V roku 2012 sa spojil s NeurofunkGrid a jeho track „Punisher“ vyšiel na labeli Ammunition. Neskôr sa mu podarilo vydať svoju tvorbu aj na labeloch ako Synergist, C2D, ale aj Bad Taste Recordings. Svojím ďalším Prototype LP na labeli Overtech len potvrdil svoju pozíciu – jedného z najnádejnejších nováčikov na neurofunkovej scéne. Jeho hudba je plná energických a svižných kopákov a nemenej kvalitných basov, čo zdôraznil aj pri vydaní svojho Bad Faith EP na Dispatch Recordings, kde je možné identifikovať jeho drsný beat a spletitú súhru bicích, ktoré dodávajú každému tracku špecifickú identitu. Svoj výborný DJ skill ukázal aj minulý rok na festivale Let It Roll a rovnako tomu bude aj na našej akcii. 

GYSTORE & SOLDIERR

Gystore, vlastným menom István Kardos pochádza z Dunajskej Stredy. Odjakživa je hudba jeho vášňou a počas strednej školy, kedy spoznal drum and bass sa tejto vášni aj aktívne venuje. Hráva od roku 2012, no zásadný zlom nastal až o rok neskôr, kedy sa mu hrania rozbehli po celej krajine. Predstavil sa aj v rádiu RWD.FM v online prenose s DurvaCrew a tiež v budapeštianskej radio show Techno terapy. Na labeli 4BEAT Records mu vyšiel track „ CJ is back “ a na labeli BLACKHAWKDOWN mu vyšiel track „ The Beginning “. Počuť od neho najmä zvuky neurofunku, no nebráni sa ani deepu. Za veľa vďačí aj svojmu kolegovi SOLDIERRovi, s ktorým istú dobu tvorili duo a neskôr vytvorili kapelu The Grove. Organizuje podujatia ako Cats in da Cave, ConnAction a Green Land Open Air.

Soldierr je MC a spevák v kapele The Grove, má aj vlastné tracky a momentálne pracuje na ďalších aj v spolupráci s inými umelcami. Častokrát ho pozývajú na podujatia ako solo  MC bez kapely, kde supportuje DJov počas večera.

BLAZER

Jeden zo zakladateľov crew Kill Commercial, ktorého elektronická hudba oslovila už pred viacerými rokmi začal experimentovať s lámaným beatom aj na pódiu. Postupom času sa rozhodol spolu s priateľmi, rovnako nadšencami dnb, organizovať drum and bassové akcie v Trnave a blízkom okolí pod názvom Bass Reaction. Ako dj si získava renomé na akciách od východu až po západ SR, na ktorých si zahral po boku takých velikánov ako Forbidden Society, BTK, Sinister Souls alebo Chris SU. Hráva z 3 playerov a v jeho setoch môžete počuť najmä neurofunk.

BUMAGA

Vlastným menom Matúš, je 23 ročný dj pochádzajúci z Trnavy, ktorý sa stal fanúšikom drum and bassu už na základnej škole. Hoci si prešiel rôznymi žánrami, drum and bass mu ulahodil natoľko že sa k nemu vrátil a začal sa mu venovať aj po DJskej úrovni. Pred necelými 3 rokmi začal hrávať z CD playerov a jeho selekcia je veľmi pestrá no preferuje najmä neurofunk a počuť môžeš od neho najmä interpretov ako Billain, Spor, L33 a ďalších.

BOBO

Organizátor akcie SUMMIT sa ako už tradične predstaví so svojim čisto vinylovým setom, v ktorom budete môcť počuť nestarnúce klasiky, no aj súčasné bangery.

Zdroj: TS