Summit.35: 23. januára v trnavskom Art klube.

Tridsiate piate pokračovanie drum and bassovej akcie SUMMIT sa uskutoční 23.01.2015 v trnavskom Art Klube. Pripravený je špeciálne nadupaný lineup, v ktorom sú headlinermi svetoznámi producenti z Čiech vydávajúci na popredných labeloch.

Pre prvých 100 návštevníkov akcie SUMMIT.35 máme pripravený špeciálny darček. Počas večera určite nebude chýbať ani čerstvé ovocie, špeciálna videoprojekcia a tematické nálepky.

QO – Vlastným menom Petr Vicher je  drum and bassový DJ a producent dobre známy na Českej drum and bassové scéne. S drum and bassom sa stretol po prvý krát v rokoch 2001/2002, čo bola podľa jeho názoru zlatá éra DnB. Bola to doba techstepového dua Konflict, ktoré sa stalo (a stále je) jeho najväčšou inšpiráciou na poli produkcie. Roky pracoval na svojom špecifickom zvuku, budoval si meno svojou tvorbou na labeloch ako Close 2 Death, Trust In Music, alebo Disturbed. Zlom prišiel v roku 2011 kedy sa mu podarilo vydať svoju sólovú 12″ dosku na holandskom labeli Citrus Recordings. Od vydania tohto vinylu na jednom z najzásadnejších dnb labelov sa dá jeho zvuk definovať ako zmes techstepu a neurofunku – uderný tech drum and bass s naozaj hutnou basou. Neskôr prišiel s trackmi ako napr. Distress Signal s vokálmi od britského MC Hostile, alebo track Total Control, pričom oba vyšli na labeli Disturbed. Veľkého úspechu sa dočkal s trackom Armored core, kedy tento track získal pozitívne ohlasy aj od takých mien svetovej dnb scény ako napr. Ed Rush, Optical, Black Sun Empire, Chris Renegade, Optiv, Chris Su, Phace a mnohích ďaľších. Momentálne pracuje na niekoľkých nových sólových veciach a tiež na kolaboráciách s českými ale aj zahraničnými umelcami.

COMPUTERARTIST – Mladý, talentovaný DJ a producent, vlastným menom Marek Vehovský pochádza zo severu Moravy. Začiatok jeho producentskej kariéry sa datuje od roku 2008, kedy očarený zlomenými beatmi a temnými zvukmi neurofunkových producentov ako SPOR, NOISIA, PHACE, začal pracovať na tvorbe vlastných skladieb, s cieľom čo najviac sa priblížiť k svojim vzorom. Prvý krát dal o sebe počuť v roku 2009 kedy sa do éteru dostala demo verzia skladby Epistatis, na ktorej spolupracoval s producentmi QO a Equidom. Následne začal byť známy nielen českému publiku ale jeho meno už začali poznávať aj vo svete. Krátko na to dostal ponuku na free release pre taliánsky label CULTURE ASSAULT so svojou skladbou AURORA. V roku 2010 prichádza s ďalším releasom v podobe remixu skladby Challange the God od PSYEKa. Táto skladba sa umiestnila na 4. mieste CZECH DRUM AND BASS AWARDS 2009. Postupne sa jeho produkcia začína pretavovať aj do djskej časti a voľný čas tak musí deliť medzi produkciu a DJing. V roku 2011 sa mu podarí zvíťaziť v CZECH DRUM AND BASS AWARDS 2010 v kategórii talent roku. A umiestnenie získa aj v kategóriach producent roka a skladba roka. Veľkým úspechom je aj víťazstvo v remixovom conteste na skladbu DESERT od nemeckých NEONLIGHT.

JOSHU4 – Na scéne sa pohybuje od roku 2007, kedy začína organizovať a spolupodieľať sa na príprave dnb podujatí. V rokoch 2010/2011 založil Hoofbeats crew, ktorá úspešne funguje do dnešného dňa. Hrávať začína v roku 2012 na gramofónoch a prezentuje sa prevažne štýlmi ako neurofunk, techstep no občas aj niečo mäkšie.

NUCLEAR X – Rezident akcie SUMMIT sa Vám predstaví v úvodnom sete.

BOBO – Na pódiu nesmie chýbať ani organizátor akcie SUMMIT.

S.35 flyer

Zdroj: Summit crew