Štyri české kapely rozširujú line up Open Air Festivalu!

Open Air Festival do svého line-upu přidává hned čtyři české kapely! Ve čtvrtek se odehraje témìř sváteční vystoupení Velvet Underground Revival, ve stejný večer zahrají i spřátelení Tony Ducháček & Garage charismatický rock ’n’ roll s kořeny hluboko v 70. letech. Vìkový prùmìr vyváží v pátek vítìzové YouTube Festu Bekofis a v sobotu mladí a progresivní kluci z A Banquet s divokým mixem současných indie žánrù.

Velvet Underground Revival už nìkolik desítek let spojuje hudebníky ze skupin Garage, The Plastic People of the Universe, DG 307 a dalších. Sami obdivovatelé a jedni z prvních prùkopníkù „Velvetù“ v Československu, ovlivnili už spoustu generací alternativních skupin. Na rozdíl od 90. let, kdy koncertovali nejen v Česku a zahráli si například v Paříži právì po boku legendární kapely The Velvet Underground, dnes hrají zhruba třikrát do roka a proto je jejich Open Air Festivalové vystoupení vyjímečnou záležitostí.

K účasti je přesvìdčilo právì propojení s kapelou Garage, která si zahrála už na prvním ročníku Open Air Festivalu a z místní atmosféry byla přímo nadšená. Letos se do Panenského Týnce Tony Ducháček & Garage vrací a přivezou starý dobrý rock ‘n’ roll, jehož zástupcem byli na československé scénì už od svých počátkù kolem roku 1979. Úspìchy sklízeli nejen u nás, pozvaní byli například i na festival v Cannes nebo do newyorkského Central parku, v Praze dokonce předskakovali svému idolovi Iggy Popovi. Své kouzlo jejich hudba dodnes neztratila a písničky založené na osobnosti charismatického zpìváka Tonyho Ducháčka, autora vìtšiny textù plných unikátního periferního slangu a poetické imaginace, rozhodnì osloví i návštìvníky z řad mladších generací.

Ty bude naopak na pódiu zastupovat A Banquet, nekompromisní trojka z Prahy, která se bìhem pár let od svého vzniku v roce 2009 probojovala mezi nejúspìšnìjší kapely české indie scény. Milují vystupování naživo, fanoušci zas milují jejich divoký projev v kombinaci se skvìlými melodiemi a extravagantním vzhledem. Svùj styl definují jako futu-roll, mix šedesátkového a sedmdesátkového rocku, nezávislých trendù osmdesátek a devadesátek a současnách indie žánrù. Letos v dubnu jim vyšla debutová deska Breath, a právì pecky z ní si mùžete naživo užít v sobotu na Open Air Festivalu.

Čtvrtou novinkou je Bekofis, pražský pop-rockový projekt založený před deseti lety. Frontmana kapely Jana J. Nedvìda doplňuje nìkolik stálých hostù a kapela má za sebou nìkolik alb, klipù, festivalových vystoupení i vítežství v soutìžích. Letos se Bekofis stal vítìzem Českého YouTube Festu a předvede se tak v srpnu právì v Panenském Týnci.

Jestli už vás zajímá, jak to bude s ubytováním na festivalu, máme pro vás všechno, co potřebujete vìdìt. Abyste mìli záruku pořádného odpočinku po náročné noci, postavili jsme stanové mìstečko ve vìtší vzdálenosti od pódií a rozdìlili ho na nìkolik zón, abychom vám zajistili co nejvìtší komfort a klidný spánek. V rámci předprodeje je možné rezervovat a předplatit si místo už teď na webu. Cena je 250 Kč na osobu po celou dobu konání festivalu, dìti do 12 let mají ubytování zdarma. Tento předprodej se netýká majitelù VIP vstupenek, kteří již mají své místo v cenì vstupenky. Více se dočtete na webu www.openairfestival.cz. Rodinám s dìtmi připomínáme, že možnost nakoupit vstupenky na ubytování do speciálního stanového mìstečka pro rodiny s dìtmi lze již jen do 15. července nebo do vyčerpání kapacity. Registrovaní uživatelé portálu kamsdetmi.com mají navíc nárok na 25% slevu.

OAF


Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET