Iggy Pop vydáva nový album Post Pop Depression!

Iggy Pop je konečne naspäť! Štyri roky si fanúšikovia tohto amerického speváka a hudobníka museli počkať na jeho nový album. Ten teraz konečne vychádza pod názvom Post Pop Depression!

Titul Post Pop Depression vznikal niekoľko rokov a Iggy sa pri jeho nahrávaní obklopil množstvom vychýrených kolegov z hudobnej brandže. Veľký podiel na vzniku albumu a jeho hudobnom obsahu má gitarista, skladateľ a zároveň aj producent albumu Joshua Homme, známy najmä ako zakladateľ kapely Queens Of The Stone Age. Ten do partie prizval ešte Deana Fertita z tej istej kapely, ktorý sa však v poslednom čase realizuje predovšetkým v skupine The Dead Weather. Túto trojicu výnimočných hudobníkov dopĺňa ešte Matt Helders, známy ako bubeník Arctic Monkeys.

IGGY POP_Photo_Post Pop Depression_web

V tomto zložení dali páni dokopy celkom 9 piesní, ktoré sám Iggy priraďuje k tomu najlepšiemu, čo kedy nahral: „Chcel som byť volný. Aby som  mohol byť volný, potreboval som zabudnúť. A na zabúdanie som potreboval hudbu.“ uvádza sám spevák a jedným dychom dodáva, že práve Joshua Homme bol tým, ktorý ho po počiatočných náčrtoch priviedol k záplave textov, ktoré Iggy Pop napísal sám o sebe. „Žiadny skladateľ nechce písať o ničom.“ uzatvára celú tému hudobník, ktorý novým albumom nadväzuje na príbehové dosky The Idiot a Lust For Life z čias jeho slávnej berlínskej éry

IGGY POP_Cover_Post Pop Depression_web

Novinka Post Pop Depression vychádza už dnes, a to digitálne, na CD a, samozrejme, aj na čoraz populárnejšom vinyle. Svoju novinku Iggy Pop predstaví aj na veľkom turné po niekoľkých kontinentoch, ktoré odštartuje už koncom marca. Európske zastávky prídu na rad začiatkom mája.

Iggy Pop sa vracia v skvelej forme! Práve vychádza jeho brilantný nový album „Post Pop Depression“, ktorý sa na trhu objavuje pod hlavičkou Universal Music!

https://www.iggypop.com
https://www.facebook.com/iggypop

Zdroj: Universal Music