Stroon / Stratasoul: Manifest nastupujúceho synth-fi gangu!

Molotov Heart Cocktail / Lowitzer EP je militantným zvukovým manifestom nastupujúceho bratislavského synth-fi gangu, ktorého hlavnými protagonistami sú dj-i a producenti Stratasoul a Stroon. Ich inšpirácie siahajúce od house a soulu až po wonky, glitchhop a subbasové žánre definujú ich charakteristickú produkciu: mnohorozmerné sonické asambláže na tému lásky.

Stroonov Molotov Heart Cocktail je spomienkou na euforicky rozostrenú realitu klubu kde majú všetci ruky hore. Substanciami rozvlnenú skutočnosť prerezáva rovný beat, ktorý dotvárajú pre Stroona typické distortované synth steny. Stratasoulov romantický gangsta glitchhop Lowitzer podkladaný dancehallovými rytmičákmi vrcholí v epickom refréne, nad ktorým sa vznášajú víry pitchshiftnutých vokálov zanikajúcich v kaskádach ozvien. Vzájomné remixy podčiarkujú komplikovanosť ohlasovaného zvuku. Stroon aj Stratasoul ku nim pristúpili bez rukavičiek, metódou je tu strih a rez, ale tak ako v láske: tie komplikované nás fascinujú viac.

Molotov Heart Cocktail / Lowitzer EP si môžete zadarmo stiahnúť cez Stroon / Stratasoul Bandcamp, alebo cez Exitab Bandcamp.

Zdroj: Exitab
Publikoval: Redakcia GREGI.NET