Spomínate si na megahit Is This Love od Whitesnake?

Whitesnake zahrá v Bratislave jednu z najväčších rockových balád v hudobnej histórii už o dva týždne. Legendárna britská kapela, na ktorej čele stojí neprehliadnuteľný spevák David Coverdale, vyrazila na svetové turné Year of the snake 2013 v rámci ktorého vystúpi 16.júna aj na Slovensku v bratislavskej Aegon NTC Aréne.

Nezmazateľnú pečať do hudobnej histórie otlačila skupina Whitesnake milostnou baladou Is This Love, ktorá vyšla v roku 1987 na jej rovnomennom albume. Pesničku napísal David Coverdale s vtedajším gitaristom Johnom Sykesom v južnom Francúzku, keď začínali so skladaním nového materiálu pre ďalší album.

Po mnohých rokoch spevák dokonca priznal, že pred odchodom na nahrávanie do Francúzska sa ho pýtal priateľ z vydavateľstva EMI, či má nejaký nápad na pesničku, ktorá by sa hodila pre Tinu Turner. Práve vtedy ho napadla legendárna veta Is This Love? a spoločne s výborným gitaristom Johnom Sykesom napísali skladbu, ktorú MTV hrávala aj päťkrát denne a na slovenských diskotékach na ňu tancovali ešte naši rodičia.

Na svojom bratislavskom koncerte ponúkne skupina nesmrteľné hity Is This Love, Here I Go Again a najväčší prierez svojich rockových peciek, ktoré si na svete našli milióny fanúšikov. Lístky sú ešte stále v predpredaji v sieti Ticketportal.

Zdroj: Edo Kopček za agentúru Vagaboond
Foto: Whitesnake