Skupina Whitesnake vydala singel Shut Up & Kiss Me a prezradila novinky o novom albume.

14. februára vo večerných hodinách zverejnila britská kapela Whitesnake avizovaný nový singel Shut Up & Kiss Me. Skladba o láske vyšla symbolicky „na Valentína“ a je ochutnávkou z pripravovaného albumu Flesh & Blood, ktorý vyjde 10. mája tohto roku na značke Frontiers Music Srl.

Singel Shut Up & Kiss Me mal premiéru v americkom Billboard Magazine, ktorému frontman David Coverdale poskytol rozhovor na tému pripravovaného albumu aj rozsiahleho Flesh & Blood turné po Spojených Štátoch a Európe so zatiaľ štyridsiatimi zverejnenými zastávkami. Whitesnake predstaví nový album aj množstvo starších hitov aj na Slovensku, ich koncert sa uskutoční 5. júla v Seredi, v rámci koncertov IN CASTLE 2019.

Whitesnake v roku 2019 oslavujú svoju štyridsiatku na scéne trinástou štúdiovkou Flesh & Blood.  Novinka prichádza po kritikmi vychválenom albume Forevermore (r. 2011) a po spomienke na pôsobenie Davida Coverdala v Deep Purple nazvanej The Purple Album (r. 2015). Trinásty album a trinásť skladieb na ňom David charakterizuje stručne, ako „nakladačku“: “All killer, no filler – ale čakali by ste niečo menej od Snakes?“

David Coverdale, líder kapely a spoluautor hudby singla Shut Up & Kiss Me, spolu s gitaristom Reb Beachom okomentovali nový singel takto: „Po intenzívnej tme, ktorú sme ako kapela dali von s videom Burn..ak niečo, tak svetlo, viete? Vo svete je príliš veľa temnoty, takže povedali sme si hlavu hore, chceme písať a nahrávať zábavné veci. Tak je tu skladba o tom, ako sa zamilovať do báječnej ženy. Si prekomunikovaný, máš po krk balansovania v problémoch a ona sa len na teba pozrie, vezme situáciu do svojich rúk a povie Buď Ticho A Pobozkaj Ma – a je to! S režisérom videa a mojím kreatívnym partnerom Tylerom Bournsom sme vymysleli skvelý scenár videoklipu, ktorý obsahuje aj prekvapivého hosťa – môj úžasný starý biely Jaguár. Museli sme ho poriadne vyčistiť, keďže bol uskladnený odkedy som sa presťahoval do Lake Tahoe. A potom sme vytiahli aj moje staré tyrkysové hodvábne sako z videoklipu Here I Go, takže som vedel, že to bude super.“

Album Flesh & Blood je možné už teraz predobjednať na linke: http://radi.al/FleshAndBlood.

Skupina Whitesnake prináša tiež limitovanú edíciu signovaných CD-čiek po 100 kusov v Spojených Štátoch, v Británii aj v Európe. Pre každý z uvedených regiónov pripravila limitovanú edíciu albumu na vinylových platniach, ktoré je možné objednať z celého sveta. 300 kusov strieborných vinylov je k dispozícii cez americký predaj (https://shop.bandwear.com/frontiers), 500 kusov zlatých vinylov cez britský predaj (https://whitesnake.tmstor.es/) a 350 kusov červených platní prostredníctvom európskeho predaja (https://www.frontiers.shop/)

Flesh & Blood spoločne so spevákom Davidom Coverdaleom nahrávali hudobníci z Whitesnake: gitaristi Reb Beach a Joel Hoekstra, basgitarista Michael Devin, bubeník Tommy Aldridge a klávesák Michele Luppi.

Rodák z Chicaga Joel Hoekstra, v kapele kvôli pôsobivému štýlu hrania na gitare nazývaný „axe-slinger“ (vrhač sekier), prišiel do Whitesnake pred štyrmi rokmi, práve pred nahrávaním The Purple Albumu. Do kapely vynikajúco zapadol nielen ako hudobník, ale aj ako uznávaný skladateľ. Je spoluautorom šiestich nových skladieb, ktoré zložili spolu s Davidom Coverdalom. V prípade Joela a jeho talentov sa nieť čomu diviť, pretože pochádza z rodiny klasických hudobníkov.

Gitarista Reb Beach sa pripojil k Whitesnake v roku 2002 a stal sa kapelníkom. Jeho úlohou je prepojiť hudobné vízie a nápady Davida s členmi kapely. Reb prináša efektné muzikantské nápady do kapely a tentokrát je tiež spoluautorom piatich nových skladieb. Po prvýkrát sa objavil na slávnom albume Good To Be Bad (r. 2008), toto je už jeho štvrtá štúdiovka s Whitesnake.

V poradí ďalší album Forevermore (r. 2011) bol v kapele debutom basgitaristu z New Englandu Michaela Devina. Jeho štvorstrunové basové „bomby“ s hlbokým nábojom držia a riadia zvuk Whitesnake v 21. storočí.

Už viac ako 30 rokov hrá v kapele známy bubeník a nezastaviteľný perkusionista Tommy Aldridge. Debutoval v roku 1987 vo videoklipe Still Of The Night a so svojou súpravou bubnov sa stal základným pilierom kapely na nasledujúcich albumoch a koncertoch.

Zostavu uzatvára invenčný klávesák a spevák Michele Luppi pochádzajúci z Talianska. V kapele sa objavil v roku 2015, čo dokumentuje živá nahrávka The Purple Tour (r. 2018).

Whitesnake pokračuje v dlhej a neochvejnej tradícii hudby Davida Coverdala obklopeného tými najlepšími hudobníkmi z hard rockovej scény, o čom vás títo hudobníci chcú presvedčiť na najbližších koncertoch. Kapela sa teší na tohotoročné turné a štýlom sebe vlastným pripája „hadie“ pozvanie: „Za viac ako štyridsať rokov existencie sú zuby SNAKES ešte ostrejšie a sú pripravené naočkovať našim fanúšikom viac toho rock‘n‘rollového jedu, po ktorom túžia.“

Album Flesh & Blood vyjde 10. mája 2019 vo vydavateľstve Frontiers Music Srl vo viacerých formátoch. Bližšie informácie nájdete na stránke skupiny.

Zoznam skladieb CD / 2xLP

  1. Good To See You Again
  2. Gonna Be Alright
  3. Shut Up & Kiss Me
  4. Hey You (You Make Me Rock)
  5. Always & Forever
  6. When I Think Of You (Color Me Blue)
  7. Trouble Is Your Middle Name
  8. Flesh & Blood
  9. Well I Never
  10. Heart Of Stone
  11. Get Up
  12. After All
  13. Sands Of Time

Bonusové nahrávky vyjdú na CD+DVD Deluxe Edition a v digitálnej verzii

  1. Can’t Do Right For Doing Wrong (Bonus Track -New Studio Song)
  2. If I Can’t Have You (Bonus Track – New Studio Song)
  3. Gonna Be Alright (X-Tendo Mix) – DVD Audio Track
  4. Sands Of Time (Radio Mix) – DVD Audio Track
  5. Shut Up And Kiss Me (Video Mix) – DVD Audio Track

Mixáž / Mixed by Christopher Collier
Produkcia / Produced by Beach, Hoekstra & McIntyre
Vedúci produkcie / Executive Producer: David Coverdale

IN CASTLE 2019 Whitesnake (UK)
5.7.2019, Amfiteáter Sereď
Vstupenky
Udalosť na FB

Zdroj: Whitesnake
Preklad a úprava: B. Grebeňová Šedivá