Spisovateľka Diana Mašlejová prichádza s rozprávkovou knižkou V Modrej izbičke. Staňte sa jej súčasťou.  

Podporte domácu literatúru pre deti. Spisovateľka a literárna publicistka Diana Mašlejová pripravuje vydanie svojej novej rozprávkovej knihy V Modrej izbičke. Do projektu sa tentoraz rozhodla zapojiť aj svojich čitateľov a fanúšikov literatúry, a to prostredníctvom novej slovenskej crowdfundingovej stránky marmelada.sk.

Rozprávka V Modrej izbičke rozpráva zábavný a poučný príbeh o škriatkovi a jeho priateľoch z Modrej izbičky. Tam, kde je na prvom mieste priateľstvo, odvaha a láska, sa dá prekonať každý problém. A jedným z nich môže byť aj strach, ktorý vie občas narobiť nemalé problémy. Škriatok Zvitko to veru nemá ľahké. Najprv ho drevorubači pripravia o príbytok v starom dube a v zničenom lese sa po jeho kamarátoch akoby zľahla zem. Čo len bude malý škriatok robiť? Našťastie sa celý jeho príbeh odohráva v tajomnej knižke, ktorú práve číta malá Sofinka na návšteve u svojej pratety. Okolo nej ticho a poslušne sedia staré hračky. Namosúrená Opica, múdry a rozvážny plyšový Macík, krásna a milá Bábika, roztržitý Psík a ľútostivý a kamarátsky Drevený chlapček. V Modrej izbičke, kde žijú, zakrátko nič nebude také ako predtým. K starým hračkám totiž pribudne nový spoločník. Škriatok Zvitko. Ako sa z rozčítanej knižky na nočnom stolíku dostane do Modrej izbičky a aké dobrodružstvá tam naňho čakajú? Ako si poradia hračky, keď sa za dverami Modrej izbičky zrazu začnú ozývať hrozivé zvuky? Pomôže im Zvitko, dokáže prekonať svoj strach, ktorý si priniesol zo severských lesov, ukáže sa ako odvážny ochranca? Dozviete sa v rozprávke, kde nad zlom vyhráva statočnosť, dobré srdce, priateľstvo a láska k literatúre. Ak je aj pre vás detská kniha stále dôležitou súčasťou čitateľovho dospievania, projekt marmelada.sk vám dáva šancu stať sa aktívnou súčasťou vzniku novej slovenskej literatúry pre deti. Marmelada.sk prezentuje novú formu podpory umenia. Záujemca si vopred objedná knihu, alebo iný darček, čím podporí vydanie aj samotný projekt. V súčasnom stave slovenskej kultúry, zvlášť literatúry pre deti, ide o možnú revolúciu, ktorá chce priniesť úžitok najmä malým čitateľom.

Diana Maslejova

Diana Mašlejová nie je na slovenskom literárnom poli žiadnym nováčikom. Spisovateľka a literárna publicistka napísala dve knihy, zbierku poviedok s názvom Aj o vetre, ktorá vyšla vo vydavateľstve SOFA a knihu krátkych próz Maják, v ktorej vlastnými očami opisuje život v meste a mesto v živote (kniha vyšla vo vydavateľstve Limerick pod patronátom známeho hudobníka a publicistu Pištu Vandala). Svoje texty publikovala vo viacerých slovenských kultúrnych časopisoch. Rozprávka V Modrej izbičke je jej prvou knihou pre deti.

Vian informácii o projekte V Modrej izbičke nájdete na adrese: https://www.marmelada.sk/projekt/vmodrejizbicke
FB profil spisovateľky Diany Mašlejovej: https://www.facebook.com/diana.maslejova

Diana Mašlejová -V Modrej izbičke

Zdroj: Robert Pospiš