Speváčka, skladateľka a textárka Anka Repková prichádza so svojou ódou na Jar. Pieseň má v sebe potenciál titulnej skladby k rozprávke.

Anka Repková pred pár dňami zverejnila lyric video k piesni Jarná, ktorá je súčasťou jej posledného albumu Som pravdivá. Tí, ktorí Ankinu tvorbu poznajú, vedia, že je umelkyňou, ktorá tvorí a spieva zo srdca. V piesni Jarná sa stretáva jemnosť a sila zároveň. Pri jej počúvaní sa nejeden poslucháč prenesie do rozprávkového sveta.

Pôvodne mal byť k tejto piesni zverejnený videoklip. Anka sa však nakoniec rozhodla inak. „Videoklip k Jarnej som nakrútila už pred rokom. Prevažnú časť sme robili na zelenej ploche. Počas postprodukcie sme však zistili, že sme si vybrali veľmi náročný spôsob realizácie videa a nie všetko sa nám darí spracovať tak, ako sme si predstavovali. Dlho som váhala, čo spraviť s vytvoreným materiálom. Nakoniec som sa rozhodla, že ho nezverejním. Pocit z nedokončenej práce mi však stále ležal na srdci.Hovorí autorka Anka Repková a zároveň dodáva:  „Tak ako pri písaní piesne, aj pri tvorbe nového videa ma inšpirovala príroda. Počas jednej túry v lese, som dostala nápad, že to spravím naopak. Namiesto veľkolepého klipu, ktorý som v predstavách videla predtým, nakrútim úplne jednoduché lyric video v reálnom prostredí.Za necelý mesiac od zrodenia nápadu tak Anka vydala celkom nové video. Nič v ňom nepodsúva. Necháva diváka,  aby sa zasníval, nechal sa viesť piesňou a svojimi vlastnými predstavami.

Video nakrúcal Jaroslav Repta. Lokáciou sa stal Sad Janka Kráľa v Bratislave. O animácie a postprodukciu sa postarala Zuzana Žiaková.

Viac informácií o Anke:

Anka Repková je speváčka, skladateľka, textárka, hlasová koučka, zbormajsterka a herečka.

Počas svojej kariéry spolupracovala s umelcami, ako sú napr. český spevák Dalibor Janda, taliansky spevák Drupi, americká hviezda Broadwaya Moya Angela, britský spevák a vokalista svetových hviezd Daniel Thomas alebo zakladateľka British Gospel Arts Andrea Encinas. Do svojich muzikálov ju obsadili známi slovenskí aj českí režiséri Jozef Bednárik (Rocky Horror Show), Filip Renč (Rebelové) či Jozef Gombár (Vlasy). Okrem muzikálov ste ju mohli vidieť aj v činohre a TV. Má za sebou stovky koncertov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Londýne, Bologni a Nemecku. Ako sólistka Big Bandu Gustava Broma svojím spevom zaujala aj v TV Show Let’s Dance a Bailando na TV Markíza. Ankinemu poslednému albumu Som pravdivá (2017) predchádzalo EP Vyznanie (2014) a debutový album Áno, už to viem… (2006). Jej piesne nájdete aj na viacerých CD kompiláciách.

Anka je tiež organizátorkou – od r. 2016 pozýva na Slovensko zahraničných umelcov svetového formátu, s ktorými sa spája na spoločných koncertoch a speváckych workshopoch. 18 rokov sa aktívne venuje hlasovému koučingu. Vedie hlasové kurzy, workshopy, hodiny spevu, vytvorila online video kurzy Otvor svoj hlas, Spievanie nás baví doma a v roku 2015 založila svoj spevácky Zbor Anky Repkovej – Spievanie nás baví, v ktorom má 40 členov.

Anka sa, aj po skončení hudobno-dramatického štúdia na Konzervatóriu v Bratislave, neustále rozvíja v speve a interpretačnom umení, a to pod vedením tých najlepších hlasových koučov v Londýne, Prahe a New Yorku. Napr. aj u legendárnej Joan Lader – hlasovej koučky hviezd, ako sú MadonnaDianne ReevesSting a pod.

Spotify: https://open.spotify.com/track/3dlfCQZUFsXmLG48vnUgOs
iTunes/Apple Music: https://music.apple.com/us/album/jarn%C3%A1/1391038896?i=1391039230
Deezer: https://www.deezer.com/search/anka%20repkova%20jarna/track
Instagram: www.instagram.com/anka_repkova
acebook: www.facebook.com/ankarepkova
Web: www.ankarepkova.sk

Zdroj: TS