Speváčka Frederika spája hudbu s módou!

Slovenská speváčka Frederika Jobková predstavuje svoju hudobnú novinku  Voices in my head.  Speváčka sa počas svojej tvorby na pripravovanom albume rozhodla kreatívne prepojiť dva svoje koníčky – hudbu a módu do jedného celku a výsledkom sú skladby, ktoré majú svoj na mieru šitý outfit.

S týmto zaujímavým prepojením začala Frederika už v predchádzajúcich skladbách,  v skladbe Petrus, ktorá vyšla v spolupráci s Majkom Spiritom alebo Anjel, ktorá vyšla minulý rok v decembri, pričom v oboch skladbách použila vo videoklipoch outfity od našej módnej dizajnérky Ivany Zuskárovej.

V tejto spolupráci pokračuje Frederika aj naďalej v novej skladbe Voices in my head. Tento song je písaný v anglickom jazyku a to aj z toho dôvodu, že moje vízie sú posúvať svoju tvorbu aj do zahraničia.

V celej skladbe spievam o hlasoch v mojej hlave a tvári ľudí. Prioritne z toho dôvodu, že dnešný svet dokáže mať veľa verzií tvárí a pohľadov, občas nie úprimných ľudí.Nezameriavam sa na nič konkrétne, skôr na to, že aj keď nie vždy je všetko ružové,nemusí to hneď znamenať koniec. A práve to som sa snažila vyjadriť v klipe tejto skladby.(dodáva Frederika)

V skladbe aj vo videoklipe rezonujú zvučné mená profesionálov.  O hudobnú produkciu sa postaral známy slovenský hudobník a producent Eugen Botoš a videoklip mal v rukách režisér Michal Nemtuda, s ktorým speváčka pravidelne spolupracuje, a s ktorým sa tentokrát rozhodli nakrútiť videoklip vo Viedni.

So šikovným tímom, na čele s Miškom Nemtudom, sme z môjhopohľadu vytvorili pekný príbeh. Nezameriavali sme sa úplne na scenár, skôr sme náš dôraz kládli na pocity. Spolu s Teréziou – mojou kamarátkou, sme v klipe prejavili silné kamarátske puto a spoločne si užívali každý moment. Hlavným odkazom a myšlienkou tejto skladby je teda to, že aj napriek nepriaznivým situáciám a nie vždy dokonalým vzťahom sa vždy nájde dôvod na lásku a smiech. A môže to byť s kýmkoľvek.(hovorí speváčka)

Frederika sa okrem spevu a hudobnej tvorby venuje aj spomínanej móde, pracuje ako módna poradkyňa a modelka a práve to ju viedlo k prepojeniu hudby s módou.

Nakoľko je mojou neoddeliteľnou súčasťou módny svet, spoločne s dizajnérkou Ivanou Zuskárovou sme spojili umelecké sily a začali spolupracovať. Okrem toho, že na čele práve tejto slečny tvoríme dámsku módu, sme prišli s myšlienkou podeliť sa o to, čo nás najviac spája, a to dať možnosť našim klientom a fanúšikom zakúpiť si outfit práve z tvorby do klipov.

Doposiaľ v každom videoklipe použila speváčka outfity obľúbenej značky z ich dlhodobej spolupráce a nielen to, fanúšikovia si ich budú môcť zakúpiť ako jedinečný merch. Práve o outfit resp. kabát k skladbe Voices in my head je už teraz veľký záujem a dobre sa predáva.

Kabát, ktorý sa v klipe zobrazuje je vyrobený z kože vo fialovej farbe, a aby sme zvýraznili jeho dominantný strih a dodali mu šmrnc, rozhodli sme sa dať na ňho grafický nástrek s názvom skladby, o ktorý sa postaral šikovný Juraj Vice z Košíc. V klipe sa tiež zobrazuje outfit v čiernej farbe, kde sme opäť kvôli jedoduchosti a zároveň ležernosti volili kožené bedrové nohavice ktoré sú dnes veľmi IN a k tomu sme zladili kožený crop top. Aby sme tento look obohatili, pridali sme čierne kožené rukavice.(spomína Frederika)

Frederika momentálne intenzívne pracuje na svojom debutovom albume, na ktorý sa môžeme tešiť už čoskoro.

Link na videoklip: Voices in my head
Instagram: @ofrederike

TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC s. r. o.