SOZA vyčlenila na pomoc Ukrajine 50 000€

V nadväznosti na aktuálne udalosti na Ukrajine rozhodla Dozorná rada SOZA na mimoriadnom hlasovaní vyčleniť prostriedky na zabezpečenie humanitárnej pomoci Ukrajine. Na pomoc ukrajinským susedom bol vyčlenený rozpočet 50 000€ zo Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA.

„Udalosti na Ukrajine sa dotkli každého z nás, členov SOZA nevynímajúc. Týmto krokom chceme priamo vyjadriť solidaritu obyvateľom Ukrajine. Veríme, že vyčlenená čiastka pomôže tým, ktorí to teraz najviac potrebujú.“ povedal Matúš Jakabčic, predseda Dozornej rady SOZA.

Prvú časť finančných prostriedkov vo výške 25 000€ dnes zaslala SOZA po konzultácii s ukrajinskými partnermi priamo na špeciálny zbierkový účet Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike.

„Podpredseda Dozornej rady našej ukrajinskej partnerskej organizácie NGO UACRR dnes so zbraňou v ruke bráni obyvateľov Kyjeva. Prostredníctvom svojich kolegov nás včera požiadal o akútnu finančnú a materiálnu pomoc.“doplnil Jakabčic. Na ďalšiu pomoc Ukrajine preto SOZA spúšťa verejnú zbierku cez platformu Donio ako aj partnerskú spoluprácu s podujatiami s názvom Koncert pre Ukrajinu, ktoré sa odohrajú na námestiach najväčších slovenských miest. Všetky vyzbierané peniaze poputujú humanitárnym organizáciám, ktoré pomoc Ukrajine zabezpečujú.

Do verejnej zbierky SOZA rovnako prispela čiastkou 25 000€ a je otvorená pre akýchkoľvek prispievateľov na tomto odkaze: https://www.donio.sk/soza-pomaha-ukrajine

Veríme vo víťazstvo kultúrnosti, demokracie a spravodlivosti a dúfame, že každý z nás môže svojou aktívnou participáciou aspoň trocha zmierniť dopady tohto odsúdeniahodného vojnového konfliktu.

Zdroj: SOZA