Smola a Hrušky a Zverina uvádzajú vlastné Televízne noviny.

Reggae-punková kapela Smola a Hrušky spojila sily s raperom Zverinom a spod Tatier prichádza víchrica v podobe nového songu Televízne noviny.

Napriek tomu, že kapela je momentálne vyťažená svojím špeciálnym turné Unplugged & Document Tour 2013 pracuje aj na nových skladbách na svoj Best of album a táto je prvou raketou, ktorú vypúšťa do sveta. Spojenie štýlov nie je kapele vôbec cudzie a po skladbách Fajčiť treba, Honey Honey, Vylížem či Pod kontrolou prichádzajú Televízne noviny.

sah_televiznenoviny_media

Tatranský raper Zverina, ktorému vychádza 5.novembra nový album Umelecké delo si spoluprácu pochvaľuje: „Bola to pre mňa veľká výzva a sám som prekvapený ako to dopadlo. V tejto polohe sa cítim veľmi dobre a cením tento song, ktorý právom patrí na môj nový album. Mám tam hostí, ktorí sú top a bude to riadne delo!“ Frontman kapely Smola a Hrušky to vidí podobne: „Na to ako krátko sme sa s touto skladbou hrali je výsledok nad očakávania. Čas nám vytvoril ten správny tlak, cítil som sa naozaj ako pred priamym prenosom televíznych novín a sledoval sekundovú ručičku, ktorá odbíja poslednú. Všetkým odkazujem aby pozorne počúvali a hlavne aby „neriesili picoviny“!“

O klip k skladbe Televízne noviny sa postaral ich spoločný priateľ a talentovaný umelec Enrik Bistika z Mystika Produkt, ktorého prácu môžu sledovať fanúšikovia aj na spomínanom Unplugged & Document tour, kde odkryl viac z pozadia fungovania kapely Smola a Hrušky. Dokument je súčasťou programu každého koncertu, kde kapela vystupuje v netradičnej avšak o to zaujímavejšej akustickej polohe.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte albumy Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Fanúšikovia si môžu kúpiť vstupenky na turné cez predpredaj.sk a všetko čo sa deje a bude diať počas turné sledovať na oficiálnych profiloch facebook.com/smolaahrusky a youtube.com/smolaahrusky

Zostávajúce termíny Unplugged & Document tour 2013:
01.11. Bratislava – klub u Očka
02.11. Nitra – Valašský šenk
05.11. Trnava – Art klub
06.11. Banská Bystrica – V club (ŠD1 Tajovského 40)
12.11. Ružomberok – Kino Kultúra
13.11. Prešov – Bizarre music cafe
21.11. Liptovský Mikuláš – Reduta
14.12. Spišská Nová Ves – Spišské divadlo

Zdroj: Martin Hlavatý, manažér Smola a Hrušky