Slovenská huslistka MATHIA predstavuje modernú verziu svetoznámej Vivaldiho Búrky!

Slovenská huslistka Martina Výbohová, známa pod umeleckým menom MATHIA, moderne oživila svetoznámu “Búrku” zo Štyroch ročných období skladateľa Antonia Vivaldiho.

Táto skladba má aj vďaka svojej dynamickosti a veľmi silnej emócii v Martinininom repertoári výnimočné miesto a práve to ju viedlo k vlastnému modernému prevedeniu.

Na nahrávke Mathia spolupracovala s renomovaným producentom Eugenom Botošom, s ktorým nahrali aj nedávno úspešne vydané skladby “Hallelujah” alebo “Beethoven’s Thriller”.

Ich synergia prináša nové a osviežujúce interpretácie tradičnej hudby, posúvajúc hranice klasiky  o krok ďalej a prinášajúc nový zvuk pre súčasnú dobu.

K Mathiinej “Búrke” vznikol aj videoklip, ktorý režírovala mladá umelkyňa Emma Llure pod hlavičkou Lexis Production. Jednoduché zábery na prevedenie huslistky prelínajúce sa s úžasným improvizovaným výkonom baletky Lei Tóthovej a vizuálnymi efektami dokonale dotvorili atmosféru skladby.

„Vivaldiho Búrka je skladba, ktorú pozná naozaj každý. Práve preto má táto skladba špeciálne miesto v mojom repertoári, lebo existuje mnoho verzií a je o to náročnejšie, vdýchnuť tomuto klasickému dielu originalitu a prvky dnešnej hudby pri zachovaní pôvodného ducha. Som veľmi vďačná všetkým, ktorí mi pomáhali v procese tvorby a veľmi sa teším, že spoločne s Lexis Production, režisérkou Emmou Llure a skvelou baletkou Leou sme sa zamerali na vytvorenie vizuálu, ktoré nielenže predstaví krásu a silu Vivaldiho hudby, ale zároveň poukáže na súčinnosť medzi hudbou a tancom.” (dodala Mathia)

Skladba je dostupná k vypočutiu na všetkých digitálnych platformách.

IG huslistky: @mathia_the_violinist

 TS pripravila: Andrea Sulovská, ALL ABOUT MUSIC