Osem základných umeleckých škôl píše novodobé dejiny hudby.

Haydn, Vivaldi či Dusík sa z neba môžu pokojne usmievať. Ich diela už čoskoro zahrá historicky prvý slovenský Národný mládežnícky orchester. Talenty zo ZUŠ Exnárova sa totiž zapojili do unikátneho hudobného projektu VIRTUOSO, ktorý sa postará o revolúciu nielen v slovenských dejinách hudby, ale nemá obdobu ani v strednej Európe.

Čo je VIRTUOSO?

V rámci projektu VIRTUOSO sa vybrané talenty z ôsmich detských orchestrov, ktoré pôsobia v každom krajskom meste, spoja do jedného veľkého 64 členného Národného mládežníckeho orchestra. Virtuózov z rôznych kútov Slovenska povedie dirigent Igor Dohovič.: „Projekt Virtuoso je unikátny tým, že premieňa sláčiky na kúzelnícke paličky. Motivuje talentované deti baviť sa hudbou a buduje základy celkom nového hudobného telesa, aké na Slovensku zatiaľ neexistuje. Deti a mladí ľudia, ktorí sa dostanú do prvého celoslovenského mládežníckeho orchestra, spoznajú nielen rovesníkov s rovnakým záujmom, ale na viacerých koncertoch v rámci Slovenska budú mať šancu ukázať, že klasika je in.“

KONCERTY

Národný mládežnícky orchester sa s vlastným repertoárom predstaví tam, kde sa pod zimomriavky z nezabudnuteľných zážitkov, podpisujú profesionáli. Naplánované sú koncerty v Košiciach (29.6.2013), v Bratislave (12.7.2013) a bonbónikom jeho prvej koncertnej šnúry bude vystúpenie na letnom festivale Pohoda v Trenčíne (13.7.2013).

Informácie o projekte VIRTUOSO nájdete na www.virtuoso.sk
Informácie zo zákulisia nájdete na www.facebook.com/VirtuosoNews

Zdroj: Nadácia HB Reavis