Virtuoso – európsky unikát zahrá v Spišskej Kapitule.

Príďte si 15. júla o 18.00 do Európskeho domu v Spišskej Kapitule vypočuť koncert unikátneho orchestra Virtuoso, v ktorom hrá 50 talentovaných tínedžerov z celého Slovenska pod taktovkou dirigenta Igora Dohoviča. Sklady klasiky i popu v orchestrálnom prevedení budú predpremiérou ich júlového koncertného turné v srdci Európy – Štrasburgu, Bruseli a Luxemburgu (od 21. do 23. júla).

V repertoári zaznejú skladby Phantom of the opera, William Tell, Krsný otec, Figaro z opery Figarova svadba, Can Can ale aj Morriconeho Vtedy na západe, Cohenova Hallelujah, Viva la vida od Coldplay alebo Piráti z Karibiku.

Virtuoso_ilustracka_2

Na koncert sa veľmi tešíme, verím, že diváci budú spokojní. Ako prví si vypočujú verzie známych skladieb v podaní nášho orchestra s nástrojom cajon,“ informovala koncertná majsterka Kika Šeligová.

Koncert na pôde Európskeho domu v Spišskej Kapitule je vyvrcholením sústredenia orchestra Virtuoso, ktoré pod Spišským hradom začalo už v pondelok 11. 7. 2016.

Počas svojho koncertného turné po Európe v druhej polovičke júla budú v čase nášho predsedníctva EÚ pod záštitou Ministerstva zahraničných vecí SR ako prví ambasádori loga Good Idea Slovakia prezentovať Slovensko ako krajinu, ktorá v EÚ ani náhodou nehrá „druhé husle“.

www.virtuoso.sk

Zdroj: Stanislava Murínová