Slovenská hudobná výprava na festivale Colours of Ostrava!

Každý rok na hudebním festivale Colours Of Ostrava najdeme slovenské kapely, v loňském roce to byl například šanson od Lucie Šoralové a rock’n’roll od skupiny The Cellmates.

Pro letošní rok si ale Slovensko připravilo známější jména. Na jednom festivalu díky tomu uvidíme poetickou Janu Kirschner, rockovo punková skupina Horkýže Slíže, ska skupinu Polemic rockovou skupinu Korben Dallas a jako zajímavý bonus na konci se představí kytaroví melancholici Kolowrat.

Jana Kirschner naposled zaujala publikum na Colours of Ostrava v roce 2012, v loňském roce vydala album Moruša: Biela, kde spolupracovala s jinými hudebníky a vznikl odvážný album. Věřím že Jana Kirschner bude prezentovat písně z nového alba a neukrátí tak české publikum o nádherné poetické skladby z tohoto albumu, byla by to nekonečná škoda.

Horkýže Slíže nedávno skončili turné Zlatý Slávyk in memoriam, nyni dokončují mini-turné s skupinou ŠPILKI a v letě se představí na Colours of Ostrava. Jejich nezapomenutelný rockový zvuk a texty písní jsou dobře známe československému publiku a jsou taková sázka na jistotu, jistotu kvalitního koncertu kde se publikum bude bavit a zpívat spolu s kapelou. Horkýže slíže nechtějí skončit jako nudná kapela a tak se nechejme překvapit co si pro nás kapela přichystá na Colours of Ostrava.

Polemic je stálicí slovenské ska scény, nedávno spolu s Horkýže Slíže dokončili turné Zlatý Slávyk in memoriam, v roce 2013 vydali album HEY! BA-BA-RE-BOP k jejich 25 výročí na scéně. Ska se pravidelně objevuje v programu Colours of Ostrava a je škoda že Polemic tam ještě nehrály ale o to víc se můžeme těšit na koncert, která vás rozskáče a snad zabrání každoročnímu deštivému počasí na Colours of Ostrava.

Korben Dallas je nová kapela a může být pro českého posluchače ještě neznámá přesto že měli turné v Praze, Brně a Ostravě dva měsíce zpátky. Kapela vznikla v roce 2010 a už její debutový album byl nominovaný v soutěži Radio Head Awards v kategorii album roka. Její druhý album následně vyhrál v Radio Head Awards kategorii nejlepší album, spolu s výhrou v kategorii singl a nejlepší koncertní kapela. Tento koncert bude vítané zklidnění a doplnění energie mezi silně tanečními koncerty a pro objevení nových hvězd slovenské hudební scény.

Kolowrat je hudba z úplně jiného soudku, je o čistý indie rock, který nemusí sednout každému ale rozhodně patří k slovenské indie tvorbě a novému posluchači bude mít co říct, je na škodu že skupina v posledních letech v rámci České Republiky koncertovala hlavně v Praze. Nejde o novinku slovenské scény, kapela funguje už od roku 1999 a v minulém roce vydala svoje nejnovější CD „Pobiť sa/utiecť”. Společným znakem Kolowratu, Korben Dallasu a Jany Kirschner je hudební vydavatelství Slnko Records

Celkově bude mít i slovenský posluchač možnost si poslechnout svoje oblíbené domácí interprety a užít si je na skvělém festivalu.

Colours of Ostrava: Súťaž o 2×2 permanentky na festival

colours_plagat

Napísal: Jan Klepek – Wwwnick, Redakcia GREGI.NET