Slovenka, ktorá spojila spevom Slovensko a Argentínu: Vanda pokrstila videoklip La Peregrina telemostom s Južnou Amerikou!

Tri roky po vydaní úspešného debutového albumu „Astrology“ (2012) vydala slovenská speváčka VANDA na jar tohto roku nový album „Introspective“ (2015).

Po titulnom jarnom singli He´s Just a Man oficiálne predstavuje svoj prvý španielsky spievaný singel a videoklip s názvom La Peregrina. Pokrstila ho za prítomnosti médií a umeleckej obce unikátnym spôsobom – telemostom s Argentínou, ktorá sa stala inšpiráciou jej prvej španielskej skladby.

Vanda1-2

La Peregrina alias „Pútnička“ ako začiatok novej medzinárodnej hudobnej cesty

V týchto dňoch sa Vanda vracia s novinkou vo svojej diskografii – druhým sólovým albumom Introspective“ (2015), ktorým pravdepodobne svojich skalných fanúšikov dosť prekvapí. Zatiaľ, čo ten predošlý naspievala celý v angličtine, ten nový obsahuje hneď niekoľko španielsky spievaných piesní. Jednou z nich je práve temperamentný nový singel La Peregrina“, ktorý si Vanda vybrala ako svoj „španielsky debut“.

Podľa jej vlastných slov je práve spomínaná skladba dokonalým odrazom jej novej hudobnej identity: „La Peregrina v preklade znamená „pútnička“, teda žena, ktorá sa vydáva sama na púť, cestu. Je to vlastne moja autobiografická skladba, ktorá zachytáva obdobie, kedy som sa rozhodla „kráčať“ vlastnou cestou, s vlastnými myšlienkami a názormi. Zložila som ju ešte pred odchodom do Južnej Ameriky, keď som ešte ani nevedela, že tam pôjdem, ale moje podvedomie to už tušilo. Znamená teda pre mňa osobne veľmi veľa,“ vysvetľuje a dodáva, že La Peregrina“ je jednoznačne iba začiatkom jej novej „medzinárodnej hudobnej cesty“, v ktorej sa cíti ako ryba vo vode. Latinská Amerika je totiž v jej prípade doslova srdcovou záležitosťou.

„Španielčinu som si zamilovala už počas strednej školy, keď som ju študovala, no najviac ma chytila, keď som žila v Argentíne. Do Latinskej Ameriky sa vraciam rada. Vždy vo mne túžba písať aj po španielsky driemala, len nikdy predtým som sa neodvážila v nej napísať skladbu. Až to jeden deň prišlo a neviem s tým prestať. Dokonca najbližšie mám vo svojom hudobnom pláne vydať EP nových iba španielskych skladieb, ale to už trošku predbieham, každopádne, bude sa na čo tešiť.“

Zdroj: SOUL FOR SHOW