Slovak Geoawards 2014: Prvý geocacherský MEGAevent na Slovensku!

Už začiatkom septembra sa nadšenci geocachingu stretnú v Čunove na Slovak Geoawards 2014. Veľkolepá akcia sa bude konať 5.-7. septembra 2014 v areáli Divoká voda v Čunove pod záštitou primátora mesta Bratislava a Vodohospodárskej výstavby, š. p.

Organizátori pripravili pre návštevníkov pestrý sprievodný program počas celého víkendu. Na svoje si tak prídu nielen nadšenci celosvetovo obľúbeného geocachingu, ale aj jednotlivci či rodiny s deťmi, ktorí chcú stráviť víkend príjemne a zároveň aktívne.

Akcia je určená primárne pre účastníkov celosvetovej hry geocaching a bude mať štatút prvého MEGAeventu na Slovensku. V Európe sú podobné akcie vzácnosťou, a preto sa tešia vysokej návštevnosti. Vyvrcholením podujatia bude sobotňajší galavečer GEOAWARDS 2014, na ktorom budú vyhlásení víťazi ankety Geoawards Slovakia 2014. Hlasovanie stále prebieha na web stránke eventu www.geoawards.sk, kde nájdete aj bližšie informácie o podujatí.

Tešiť sa môžete na aj na bohatý sprievodný program, a to na:
– adrenalínové zážitky, ktoré ponúka areál Divoká voda
– súťaže pre deti a detské atrakcie
– cyklistický spoznávací výlet do okolia
– hudobný program na hlavnom pódiu, kde vystúpia zvučné mená slovenskej hudobnej scény
– stovky „geokešiek“ v Bratislave, ktoré návštevníkom ukážu jej najkrajšie miesta
– exkurziu do vodnej elektrárne
– upratovací CITO event “Vyčistíme lužné lesy”
– veľkú openAir prezentáciu TOP „geokešiek“ na Slovensku

Podrobný program podujatia nájdete na www.geoawards.sk.

Na podujatie bude počas celého víkendu zabezpečená kyvadlová doprava z Bratislavy do Čunova.

ČO JE GEOCACHING?

Geocaching je voľnočasová aktivita, kde ľudia pomocou prístroja GPS hľadajú v mestách alebo v prírode ukryté skrýše „geocaches“ („kešky“) a spoznávajú pritom krásy daného miesta či organizujú rôzne podujatia vzdelávaco-športového charakteru. Geocaching ako hra funguje od roku 2000. Geocacheri sa radi stretávajú na rôznych geo eventoch, pričom mnohé sú zamerané komunitne – spoločné darovanie krvi, spoločné čistenie mestských častí od odpadkov a pod. Geocaching je skvelá voľnočasová aktivita pre celú rodinu. Podľahli mu aj Hugh Jackman či Dominka Cibulková.

Geoawards_

Zdroj: Organizátor