Slávnosti Břeclavského piva sa presúvajú na rok 2021.

Pôvodne sa mala oslava hudby a piva konať na lúke pod břeclavským zámkom prvý júnový víkend. Bohužiaľ udalosti okolo pandémie korona vírusu ukázali organizátorom veľkú stopku a donútili ich presunúť celý ročník Slávností Břeclavského piva na rok 2021. Fanúšikovia kvalitnej hudby a dobrého piva sa tak v Břeclavi pri zámockom pivovare stretnú 11. a 12. júna 2021.

Dvojdňový program zostáva zachovaný.

Organizátori sledovali každú novú informáciu, ktorá by mohla ozrejmiť či bude možné už ôsmy ročník obľúbeného festivalu usporiadať. Posledné vyhlásenie vlády ohľadom hromadných akcií však ukázalo, že to nie je možné. Navyše nebolo ani isté, či by v danom termíne mohli do Břeclavi prísť fanúšikovia a kapely z blízkeho Slovenska, kde sa Slávnosti tešia stále vzrastajúcej obľube.

Voľba nakoniec padla na kompletné presunutie celej dvojdennej akcie na rok 2021. „Z nášho pohľadu je to ten najzodpovednejší variant, pretože tohtoročný termín slávností nie sme schopní stihnúť,“ hovorí hlavný organizátor Jan Svoboda, „radi sa staviame výzvam čelom. Či už je to nové pódium, dvojdňový festival alebo napríklad kemp. Teraz však musíme reagovať na výzvy, ktoré pred nás stavia aktuálne dianie. Našťastie v tom nie sme sami a to nás poháňa ďalej. Veríme, že s pomocou našich skvelých fanúšikov túto pandémiu zvládneme. Ďakujeme za podporu!“

V tejto chvíli sú potvrdení všetci vystupujúci, až na slovenských No Name, s ktorými sa ešte jedná. Program jednotlivých dní tak zostane zachovaný, aby všetci návštevníci dostali to, na čo si kúpili vstupenky.

Vstupenky zostávajú v platnosti.

Všetky vstupenky zakúpené od 17. apríla 2020 zostávajú v platnosti. To sa týka aj miest v kempe alebo vstupeniek JUNIOR (u nich sa bude posúvať veková hranica pre výhodnejšie vstupné). Organizátori veria, že im fanúšikovia zachovajú priazeň a spolu sa v Břeclavi stretnú v júni 2021. Ako hovorí Jan Svoboda: „Rok, ktorý nás od nového termínu festivalu delí, naplno venujeme prípravám areálu a všetkého, čo s festivalom súvisí. A možno sa ukáže, že z tejto vynútenej pauzy vzíde niečo nové. Zvlášť už niečo chystáme na našom webe. Tak nás sledujte, nech vám to neunikne. Určite vás to poteší.“

Základné informácie o akcii:

Slávnosti Břeclavského piva sú multižánrový festival, ktorý ponúka to najlepšie z českej i slovenskej hudby, lokálne pivo a originálny catering. Akcia sa mala pôvodne konať 5. a 6. júna 2020 v areáli břecavského zámku, bohužiaľ udalosti okolo koronavírusu donútili organizátorov, aby celý festival presunuli na rok 2021, konkrétne na 11. a 12. jún 2021. Hudobný program, vrátane vystúpení najväčších hviezd ako sú Jaro Nohavica, Tomáš Klus či Rybičky 48, zostal zachovaný. Vstupenky zakúpené do 17. apríla sú stále platné.

 Hudobný program SBP na piatok 11. júna 2021: Jaro Nohavica a Robert Kuśmierski, Wohnout, Dark Gamballe, Pokáč, King Shaolin, Irnis

Hudobný program SBP na sobotu 12. júna 2021: Tomáš Klus, Rybičky 48, Tři sestry, Horkýže Slíže, Kali, Polemic, Trautenberk, Cocotte Minute, Šalefuky, Sanchez Amsterdam.

Viac info na www.slavnostibreclavskehopiva.cz

Zdroj: TS