Festivalovú zábavu v Holíči si užijú všetci bez rozdielu.

Organizátori hudobných festivalov tento rok skutočne nemajú ustlané na ružiach. Minulý rok, ktorý bol ochudobnený o desiatky skvelých hudobných víkendov, mnohé doslova pochoval. A tí najodolnejší sa pokúsili festivalové leto naštartovať tento rok. Jedným z nich je aj CIBULA FEST, ktorý aj napriek posunu termínu predsalen bude, aj keď s úplne iným programom, ako sa pôvodne plánovalo. Aj keď sú nároky na jeho uskutočnenie neštandardné, organizátori sa s nimi popasovali a vytvorili podmienky vstupu pre všetkých. V termíne  od 20. do 21. 8. sa tak budú môcť v Holíči zabávať očkovaní, neočkovaní, otestovaní a aj neotestovaní na Covid-19.

Organizovanie kultúrnych podujatí na Slovensku tak trochu pripomína „ruskú ruletu“. Podmienky sa menia z týždňa na týždeň podľa aktuálnej pandemickej situácie. A kým mesiac pred akciou môže všetko vyzerať absolútne bezproblémovo, týždeň pred ňou sa všetko môže zrútiť ako domček z kariet. Pritom zorganizovať niečo také nie je otázkou pár dní, ale dlhodobého plánovania, zabezpečovania a, v neposlednom rade, finančnej náročnosti. Pri súčasne platnom Covid automate má organizátor možnosť rozhodnúť sa, v akom režime svoje podujatie sprístupní. Aj z tohto dôvodu pripravili v Holíči dva areály, ktoré sa týmto Covid automatom budú riadiť samostatne.

Všetky tieto aspekty vyústili v rozhodnutie, že akcia bude v dvoch rôznych zónach. Tá prvá kvôli úspornejším opatreniam ponesie názov CIBULA FESTík a vo svojom sektore bude hostiť živé kapely. Riadiť sa bude protokolom OTP, kde je podľa nariadenia Úradu verejného zdravotníctva povolená kapacita 5000 ľudí, ktorí sú buď očkovaní dvomi dávkami, prekonali Covid-19 v uplynulých 180 dňoch, alebo absolvovali PCR test, nie starší ako 72 hodín, prípadne AG test, nie starší ako 48 hodín,“ povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka. Pre všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní alebo neprekonali v uplynulom polroku Covid-19, no radi by prišli na CIBULA FESTík, bude pri bráne festivalu zabezpečené mobilné odberové miesto, kde budú môcť za symbolickú cenu absolvovať pohodlný a neinvazívny AG test zo špičky nosa. Tento test bude platný pre oba festivalové dni. „Aj takto sa snažíme vyjsť v ústrety všetkým našim návštevníkom,“ pokračuje Chrenka. V rámci CIBULA FESTíku vystúpia kapely ako Heľenine oči, Medial Banana, Smola a Hrušky, Fuera Fondo, No Control s Jimmym Cimbalom, ale aj Kabát revival kapela zo Slovenska a mnohí ďalší.

 V druhej zóne, ktorá sa bude riadiť protokolom ZÁKLAD, sa budú môcť bez akýchkoľvek podmienok na BEER FESTe zabávať všetci bez rozdielu. V tomto sektore s maximálnou povolenou kapacitou 1000 ľudí bude pripravených 40 druhov pív z celého sveta, ale aj zo Slovenska, niekoľko remeselných špeciálov priamo z Bavorska, rôzne atrakcie a hudobná produkcia.

„Robili sme všetko pre to, aby sme náš festival nemuseli odkladať o ďalší rok. Verím, že sa nám podaril skvelý kompromis. Ľudia sú „hladní“ po zábave a my sme im ju všetkým, bez rozdielu, pripravili v takejto forme. Očakávame, že vždy sa nájde niekto, kto si nájde dôvod skritizovať akýkoľvek formát, no my sme presvedčení, že toto bolo najlepšie možné riešenie,“ dodal Chrenka.

Viac info na www.cibulafest.eu

Predpredaj vstupeniek už od 1 € v sieti Predpredaj.sk a v predajni Farby Laky Paint Holíč.

Zdroj: TS