Skupina RAKOVICKY prináša letný duet v kalifornskom štýle.

Po debutovom albume ‘Cicero‘RAKOVICKY, ktorý len v marci tohto roku pokrstil Dan Bárta v Bratislave, prichádza kapela s letnou novinkou Nebudeme ako predtým. Tú možno nazvať predzvesťou nového a sviežejšieho smerovania tejto slovenskej hudobnej skupiny.

„Debutom sa pre nás definitívne skončila doba ‘temna‘, začína sa nová éra, ktorá bude uvoľnenejšia a viac fresh” prezrádza líder kapely Marek Rakovický.

‘Roadmovie-videoklip‘ v štýle klipov zasnenej Lana Del Rey natočili v rakúskom Burgenlande, kam sa spevák začiatkom roka presťahoval: „To miesto ma priam očarilo. Evokuje vo mne takú ‘rakúsku Kaliforniu‘. Ešte aj slnko tu svieti podobne”. Atmosferický klip režírovala Barbora Vaculová,s ktorou už spolupracovali na videoklipe ku skladbe Odvážne dievča.

Táto pieseň je o zážitku, ktorý má silu nás navždy zmeniť. Už nebudeme schopní ignorovať svoj vnútorný hlas – stane sa našou neoddeliteľnou súčasťou. Je o zážitku silnej lásky”, spomína Marek. Zošit s poznámkami i úryvkami textov našiel náhodou pri sťahovaní a okamžite v ňom zarezonovali. „Zistil som, ako dávno som si už robil poznámky v slovenčine – niektoré našli uplatnenie až teraz”, hovorí spevák, ktorého prevažná časť tvorby je v angličtine (i v ‚domovskej‘ kapele Lavagance).

Duet s mladou speváčkou Livvi je o spomienke na dávne leto.

„Hľadali sme speváčku, ktorá sa bude hodiť k Marekovmu hlasu a zároveň to bude niekto neopozeraný a svieži. Našli sme Dianu Olíviu Zemkovú alias Livvi, ktorú nám odporučil náš manažér Smasho. Pracovalo sa nám s ňou veľmi dobre a ani do budúcna spolupráce a hosťovanie umelcov v našich skladbách nevylučujeme”, vraví producent a klávesistaOliver Fillner, autor hudby.

Zdroj: TS