Skupina Le Payaco má po ôsmych rokoch vonku konečne nový singel s názvom „Kone“!

Jedna z našich najlepších alternatívno rockových skupín Le Payaco vydáva po ôsmych rokoch nový singel! Po tom, ako v roku 2011 odohrala spomienkový koncert na najväčšom slovenskom festivale Bažant Pohoda v Trenčíne a po tom, ako v roku 2012 vyhlásila svoj oficiálny comeback, prichádza pre svojich fanúšikov so skladbou „Kone“.

Tú vypustila von začiatkom prázdnin v pondelok 8. júla 2013 cez svoju oficiálnu Youtube stránku (www.youtube.com/LePayacoOfficial). „Osem rokov sme nenahrali ani notu a toto z nás vypadlo. Myslím, že sme v lepšom rozpoložení nikdy predtým neboli!“, vraví na úvod spevák a gitarista Le Payaco Tomáš Sloboda o dlho očakávanej a dlho sľubovanej novinke z dielne kapely.

Postupne by sa skladba mala objaviť aj v éteri vybraných rádií. Autormi hudby aj textu sú spoločne všetci traja členovia Le Payaco. Bubeník a spevák Juraj Vitéz o novej skladbe povedal: „Keď sme sa po ôsmych rokoch rozhodli nahrať spoločne pesničku, nikto z nás nemal presnú predstavu, ako to dopadne. Každopádne sme sa na to tešili a brali to ako výzvu. Počas toho, ako skladba vznikala, mali sme z nej stále lepší a lepší pocit. Je to dravé, drzé a rock’n’rollové. Je to skrátka nové Le Payaco. Ako sa spieva v pesničke: Nie sme kone z vašej stajne, my sme kone vrané kone…“.

Kapela plánuje k skladbe natočiť klip v priebehu najbližších týždňov, ktorý by sa mal dostať von koncom prázdnin. Dovtedy si fanúšikovia skupiny môžu túto novinku vychutnať na ich facebookovom profile LePayacoOfficial, ale aj v živom prevedení na všetkých letných koncertoch, keďže kapela ju zaradila do svojho festivalového playlistu, čo  prezrádza aj sám Tomáš: „Samozrejme, že ju budeme hrať hneď od najbližšieho koncertu, viem s istotou, že naši fanúšikovia sú od nás pripravení na čokoľvek a túto pesničku príjmu a budú sa z nej radovať minimálne tak, ako sa z nej radujeme my. Naši fanúšikovia sú totiž veľkí „music lovers“.

O ďalších chystaných aktivitách bude kapela priebežne informovať na svojich oficiálnych stránkach, ale už teraz sa vie, že týmto novým singlom sa Le Payaco definitívne nakoplo k ďalšej etape svojej existencie, čo na záver Tomáš Sloboda aj potvrdzuje: „Nemá cenu strácať čas nad skladaním tuctového hitu, to s radosťou prenecháme iným. Dôležitejšie je napísať pesničky, ktoré za nás všetko povedia… Môžem len potvrdiť, že sa nám to znova, aj po tých ôsmych rokoch, podarilo. Byť dnes v Le Payaco ma naozaj baví a dúfam, že ako Le Payaco budeme aj baviť naše publikum“.

Kapela Le Payaco vznikla v roku 1996 a postupne sa stala jednou z najvychytenejších domácich koncertných skupín. Stihla vydať štyri albumy – Le Payaco (1999), Okná vesmíru dokorán (2001), Niečo je zlodej (2003) a Všetko sa dá zjesť (2005), z ktorých vzišli takmer dve desiatky úspešných singlov (skladby ako Dobrý večer priatelia, Mir 99, Osol, Horská chata, Pes priateľ môj, Sadni si mi na kolená, Ochorel som smútkom belasým, Za vodou, Popový dážď, Za lyžicu medu, Na mesiaci, Čiernobiely svet, Nesmrteľne jedovatá, Všetko sa dá zjesť, Šarm a štýl, Večierky firemné a ďalšie dodnes patria ku klasikám slovenskej hudobnej scény). Ďalej vydali EP album Za lyžicu medu (2002) a dva po anglicky naspievané single She/Punkrock Girl (2004) a Truest kind/Turn Around (2004). Absolvovali stovky úspešných koncertov a stali sa jednou z najobľúbenejších a najvychytenejších slovenských kapiel.

Zdroj: RF music agency