Skupina HEX dnes štartuje turné, na konte má cenu za najhranejšiu skladbu roka!

Skupina HEX má na konte ďalší úžasný úspech! Ich megahit  „Keď sme sami“ sa stal najhranejšou skladbou roka 2014. Ocenenie SOZA prevzali autor textu a spoluautor hudby Martin „Fefe“ Žúži a autor hudby Peter „Ďuďo“ Dudák.

Obľúbenú skladbu zahrajú HEXáci aj na turné, ktoré štartuje dnes v Špišskej Novej Vsi. Na netradičnej šnúre sa obľúbená kapela predstaví v úplne novej polohe. Ako posilu si totiž pozvala skupinu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór.  Nenechajte si ujsť výnimočné spojenie hudobníkov na jesennom VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015!

Skupina HEX potvrdila svoje postavenie medzi najobľúbenejšími slovenskými kapelami. Jej pesnička „Keď sme sami“ získala cenu SOZA. Minulý rok bola totiž najhranejšou skladbou! Autorsky sa pod ňu podpísal zohratý tandem Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži.

20151110_613

„Tým, že sa našej piesni najviac darilo, predpokladám, že si ju poslucháči najviac žiadali, čiže asi to bude cena aj od tých ľudí.. Túto cenu sme už raz vyhrali – v roku 1998 za pesničku „Maťo a Linda“. A teraz po rokoch si ju odnášame opäť. Je to super,“ teší sa Martin „Fefe“ Žúži.

Hudbu k singlu zložil Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži, ktorý je aj autorom textu. Chalani mali túto pesničku od začiatku veľmi radi.

„Nový singel vznikal tak, ako už pár našich hitov, napríklad „Vetroň“. Refrén som spravil nezávisle ako úplne inú pesničku. Spojili sme ich a celkom pekne to funguje. A bolo to relatívne rýchlo.“ Vysvetľuje autor hudby a spevák Peter Dudák.

„Niekedy sa proste stane, že veci zapadnú do seba tak, akoby k sebe odjakživa patrili,“ opisuje skladateľský proces textár a spoluautor hudby Martin Žúži.

HEXáci zahrajú pieseň „Keď sme sami“ aj na turné, ktoré štartujú dnes. Skladba však bude znieť trochu inak, ako ju fanúšikovia poznajú z rádií. HEX sa totiž spojil so skupinou Družina, ktorá hrá ľudovky v ethno a world music štýle, a na turné vyrážajú spolu. Megahity bratislavskej kapely si teda fanúšikovia po prvý raz vypočujú v netradičnej ľudovej podobe.

 „Od Družiny si požičiame dve krásne vokalistky, ktoré s nami budú spievať celý koncert vokály. Niektoré piesne s nami bude hrať ich huslista a píšťalkár. Takže v istých momentoch by mohlo byť na pódiu naraz aj 9 hudobníkov! Na to sa tešíme, bude to naozaj veľké!“ s nadšením konštatuje spevák Peter „Ďuďo“ Dudák.

20151110_594

HEXáci s Družinou vystúpia v 6-tich slovenských mestách od Spišskej Novej Vsi až po Bratislavu. Hity „Keď sme sami“, „Vetroň“, či „Nikdy nebolo lepšie“ predstavia v akustickej a aj folklórnej podobe.

„HEX bude opäť znieť inak. Ideme do toho s „ľudovkármi“, pretože sme to nikdy tak nehrali a veríme, že to ľudí môže zaujať. Minuloročné turné malo obrovský úspech, bolo vypredané a dúfam, že tento rok to bude podobné…“ usmieva sa líder kapely Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Peter „Ďuďo“ Dudák, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, Martin „Fefe“ Žúži a Tibor „Tybyke“ Szabados si na turné berú tričká, CD-čka a výberový album v tvare knihy VŠETKO NAJLEPŠIE 2013 – 1992. Na výberovke sa nachádza aj ocenená skladba „Keď sme sami“. Nenechajte si ujsť unikátne VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015, vstupenky sú dostupné na www.predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

20151110_634

VŠETKO NAJLEPŠIE TOUR ACOUSTIC 2015
12.11. Spišská Nová Ves – Kino Mier
19.11. Bratislava – Stará Tržnica
23.11. Žilina – Mestské Divadlo
25.11. Trenčín – Piano Club
3.12.  Košice – Spoločenský Pavilón
10.12 Banská Bystrica – Aula Slovenskej Zdravotníckej Univerzity

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko