Skupina Ewelin má nový singel, spevák išiel donaha!

Bratislavská rocková skupina Ewelin prichádza s novým singlom a videoklipom. Počas tohto roku má v pláne zverejniť tri nové skladby s kvalitným zvukom aj obrazom. Prvá z nich nesie názov Teba a mňa.

Ewelin má za sebou príjemný koncertný rok 2017, v rámci ktorého odohrala niekoľko úspešných samostatných koncertov na Slovensku i v Českej republike, predskakovala napríklad kapelám INEKAFE, Divokej Bill, alebo DESmod. Nový rok chalani rozbiehajú s januárovým singlom Teba a mňa.

Text piesne napísal frontman kapely Laci Vajda, pričom podľa jeho vlastných slov nestaval len na téme „nešťastnej“ lásky, ktorá je poslucháčovi zjavná po prvom vypočutí. Pôvodná myšlienka je o niečo hlbšia, nakoľko kapela si v nedávnom období kládla otázky ako pokračovať, či vôbec a aké bude jej smerovanie. „Slovo hľadanie nás v tom čase doslova prenasledovalo, zrejme ako každú kapelu, ktorá dospieva a prechádza vnútornými zmenami. Určitým spôsobom je text aj ohliadnutím za doterajším životom a tvorbou kapely. Množstvo slovných spojení v texte je odkazom na pesničky a minulú tvorbu Ewelin,“ hovorí Laci Vajda.

Ako už býva u Ewelin zvykom, hudba vznikla priamo v skúšobni. O nahrávanie, mixáž a masternig sa postaral Marek Rakovický v LVGNC Studios.

Vo videoklipe k piesni Teba a mňa sa ateliérové zábery hrajúcej kapely striedajú so zábermi farebných kvapiek padajúcich na speváka ležiaceho vo vani naplnenej bielou tekutinou.

„Technické riešenie tejto scény bolo vskutku originálne, nakoľko sme nemali hollywoodsky rozpočet. Zohnali sme starú vaňu, ktorú sme upravili podľa našich predstáv. Bielu farbu nahradilo presne 120 litrov trvanlivého mlieka, v ktorom som bol doslova naložený tri hodiny. Počas tohto nakrúcania na mňa kvapkali potravinárske farbivo, a aby som neprechladol na nevykurovanej chodbe pred ateliérom, dostal som k tomu do vane ešte 30 litrov horúcej vody. Tento priestor disponuje úžasnou avantgardnou stenou, ktorá sa nám ako pozadie pre vaňu náramne hodila. Pri točení tejto scény bolo skutočne veselo, keďže extravagantne bordová scéna s nahým frontmanom vyzerala všemožne, len nie seriózne a mládeži prístupne,“ pobavene prezrádza spevák a dodáva: „Poďakovať musíme chalanom z EPICPRODUCTIONBA, ktorí nakrúcanie poňali veľmi profesionálne a natočili klip podľa našich predstáv. Ďalej ďakujeme Ľubke z ateliéru ELOO za možnosť natáčať a za dôveru, že tie fantastické priestory nezničíme,“ s úsmevom dodáva Laci.

Koncerty, na ktorých odznie aj nový singel Teba a mňa, priebežne pribúdajú na kapelnej webstránke. Najbližšie bude Ewelin predskakovať skupine DESmod 23. februára v Novej Dubnici, 2. Marca INEKAFE v Zemianskych Kostoľanoch a 10. marca si zahrá s brnianskou kapelou Morčata na útěku v Novom Jičíne.

Skupina Ewelin vznikla na začiatku roku 2013. Tvoria ju: Laci Vajda (gitara, spev), Ivan Vajda (basgitara) a Rob (bicie). V roku 2014 kapela vydáva 3-skladbové EP Ewelin, o rok neskôr vychádza debutový album Audiopilot. Na jar 2016 zverejňuje kapela druhé EP2016 ako predzvesť druhého albumu Dobrí a zlí, ktorý vyšiel v roku 2017. Texty pre kapelu píše väčšinou spevák Laci. Texty niektorých piesní napísali známi slovenskí textári ako napríklad Martin Sarvaš, či Ján Miľovčík.

https://www.ewelin.net
https://www.facebook.com/ewelinband/
https://www.instagram.com/Ewelinofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCzEyR9mBUnyiclcwu4R9liA
https://soundcloud.com/ewelinband

Zdroj: TS