Už zajtra štartuje v Seredi hudobné leto!

Séria koncertov v Seredi pod holým nebom odštartuje naozaj vo veľkom štýle, v priestoroch mestského amfiteátra sa predstaví 26.6.2019 americká formácia Garbage na čele s nespútanou škótskou frontmankou Shirley Manson. Odštartuje hudobné leto!

Táto rockovo alternatívna skupina pôsobí na scéne už neuveriteľných 25 rokov. Za tento čas stihla vydať 6 štúdiových albumov a momentálne popri aktuálnej koncertnej šnúre pracujú na tom siedmom. Ich prvé dva albumy, Garbage a Version 2.0, získali niekoľko nominácii na Grammy, a hoci sa im ani jedna nepodarila premeniť, skupine, ktorá vznikla ako experiment, vyniesli pevné miesto na medzinárodnej hudobnej scéne.

V roku 1999 si na konto pripísali titulnú skladbu k bondovke World Is Not Enough, ktorá sa neskôr objavila na výberovke Absolut Garbage. V novom tisíročí nasledoval nemenej úspešný album Beatiful Garbage. Po relatívne malom komerčnom úspechu albumu Bleed Like Me z roku 2005 sa členovia rozhodli dať si pauzu. Tú prerušili až po siedmych rokoch, keď im vyšla nahrávka Not Your Kind of People. Ich posledný štúdiový album uzrel svetlo sveta pred troma rokmi, v roku 2016. Hoci si vyslúžil relatívne pozitívne kritiky, nadviazať na úspechy prvých troch albumov sa mu nepodarilo nadviazať. Nechajme sa teda prekvapiť, či sa to Garbage podarí s ich nasledujúcim počinom, ktorý by podľa všetkého mohl vyjsť budúci rok. Čakanie sa nám Garbage rozhodli spríjemniť letným turné po Európe, v rámci ktorého sa predstavia už zajtra v Seredi. Členovia skupiny sľubujú, že popri ich najväčších hitoch sa môžeme tešiť aj na skladby, ktoré doteraz naživo nezazneli a na niekoľko špeciálnych záležitostí. Kto by si nepamätal ich single ako Stupid Girl, Only Happy When It Rains, Paranoid, Androgyny, Cherry Lips (Go Baby Go!) či už spomenutú World Is Not Enough? V každom prípade si nezabudnite dole pod článkom pozrieť video, v ktorom Shirley osobne pozýva na zajtrajší koncert.

Projekt IN CASTLE prináša počas letných mesiacov open-air koncerty známych zahraničných i slovenských hudobníkov do nádherného prostredia Zámockého parku a Amfiteátra v Seredi. V Zámockom parku i v Amfiteátri sa nachádza približne tisíc miest na voľné sedenie a plocha na státie. Okrem zajtrajšieho koncertu Garbage sa toto leto ešte môžeme tešiť na britskú skupinu Whitesnake 5. júla, amerických rockerov Limp Bizkit 23. júla, speváka spoza veľkej mláky Michaela Boltona 11. augusta a francúzsku formáciu Gypsy Kings, ktorá vystúpi 31. augusta 2019.

Napísala. Tamara Zaťková

Foto: In Castle