Savage Tales: 25. – 27. júla!

Savage Tales ako myšlienka vznikla pred takmer rok a pol. Vtedy bola aj prvá párty v Budapešti pod touto značkou. Savage Tales crew bola od začiatku plánovaná ako concept, ktorý prinesie nové mená a zaujímavé party aké tu neboli . Nový dji a producenti. S dôrazom na to, že lineup je zostavený čo možno najmenej komerčne a hlavne z tvrdo hrajúcich djov a producentov.

Zakladajúci členovia crew sú Arpád Szrnka z Maďarského mesta Szarvas a Mikuláš Ivanič z Banskej Štiavnice. V rámci crew spolupracujú s ďalšími djmi a producentmi z Maďarska a Slovenska. Po založení vznikla aj booking agentúra pod tým istým menom, ktorá združuje už viac ako 10 djov ale hlavne producentov z Belgicka, Maďarska, Talianska, Polska a ďalších krajín.

Tu je link na fanpage: https://www.facebook.com/savagetaleshorde

Tento rok máme naplánovaný letný event na 25-27. Júla – celý výkend. Zariskovali sme a zostavili sme najsilnejší lineup aký u nás nikdy nebol, lineup je zostavený z viac ako 40 djov z toho je večšina zahraničných a mnoho z nich je u nás prvý krát alebo po veľmi dlhej dobe. Na dvoch stageoch sa budú postupne striedať od piatka večera až do nedele ráno. V rámci aktivít budeme mať aj chillout kočovnú čajovňu, letné kino a je tu možnosť splavovať rieku.

savage01

Z tých väčších spomeniem:
The Outside Agency // Holandsko
The Sickest Squad // Taliansko
Gancher and Ruin // Rusko
Counterstrike // Južná Afrika
Current Value // Nemecko
Cause4concern // Anglicko
Freqax // Rumunsko
Necron // Belgicko
Fragz // Portugalsko
Hungry Beats // Česká republika
Savage, Mystification, Migu // Maďarsko
Treo // Srbsko

A mnoho ďalších rakúskych, maďarských, slovenských a českých djov.

Tu je link: https://www.facebook.com/events/487507968022306/

The Outside Agency mali vždy svoj jedinečný zvuk. Ich motivácia byť inými ale aj tak efektívnymi bola viditeľná už na ich prvých vydaniach na Mokum v neskorých 90-tych rokoch. Keď hardcore ako taký utrpel drastickú zmenu v jeho smerovaní krátko po tom, dvaja členovia The Outside Agency (DJ Hidden & Eye-D) už ďalej necítili že by mohli fungovať bez obmedzení v žánri a tak začali smerovať svoju pozornosť na drum & bass. O niekoľko rokov neskôr sa hardcore znova prestransformoval, a tentokrát boli veľmi spokojní so smerovaním, ktoré nabral. Rýchlo začali znova produkovať hardcore s novou energiou a nasadením. Po šnúre úspešných vydaní na niekoľkých medzinárodných undergroundových labeloch ako napr.: Black Monolith records a Otaku records, Cardiac Music im ponúkli šancu začať s ich vlastným labelom. Výsledkom tohto bolo založenie Genosha Recordings, ktorý je momentálne braný ako jeden z najvplyvnejších labelov undergroundového hardcore-u. S ich obdobným úspechom v drum & bass, ich produkčné techniky a nápady, tak isto ako aj ich DJ sety začali pretekať jeden cez druhý stále viac a viac. Toto pokračujúce kríženie drum & bass a hardcore nakoniec viedlo k založeniu sesterského labelu ku Genosha Recordings: One Seven Five, labelu zameranému na hardcore / drum & bass kríženia. Tento label, pod ktorým spolupracovali The Outside Agency s niektorými z najväčších mien na drum & bass scéne sa stal najrešpektovanejším labelom svojho druhu takmer behom jednej noci. Hoci ich najväčšia pozornosť je na Genosha recordings a One Seven Five, The Outside Agency budú aj naďalej príležitostne produkovať aj pre iné labels, ako napr: Enzyme Records a Hong Kong Violence.

The Sickest Squad sú bez pochyby jednými z najpopulárnejších DJ-ov najtvrdších foriem hardcore-u. Ako niektorí možno viete, pôvodom The Sickest Squad bolo „Sick DJ Team“ (2000). Po ich prvom vydaní si dali načas a vyvinuli sa do úplne novej dimenzie: The Sickest Squad. Ich zvuk smerujúci ku „Sickcore“ a v roku 2005 vydaných veľa hitov ako napr.: Boomshakalaka, Opera Prima, Il clitoride, … medičasom sa The Sickest Squad stali ešte väčšími rybami / silnejšími/ vďaka ich živým predstaveniam a hrali na najväčších žúrkach. The Sickest Squad sú schopní poblázniť davy s ich veľmi energetickou hudbou a vystúpením. Od roku 2013 sa pridali k Traxtorm Records s ich prvým vydaním „Minimal is criminal“. Zostaňte naladení!

Gancher & Ruin (Monstersound, Position Chrome, PRSPCT, Tainted Audio, LB): Rodáci zo Saint Petersburg a identické dvojičky Alexey & Dmitry Goncharenko sú dvaja Drum & Bass / Hardcore produkujúci DJ-I ktorí sa na scéne výrazne zapísali v posledných dvoch rokoch. Ich záujem o elektronickú hudbu sa objavil v roku 2003, a v roku 2007 už začali vydávať ich vlastné produkcie na uspokojenie fanúšikov ako aj šéfov label-ov, ku ktorým vzhliadali už od začiatku svojej kariéry. S inšpiráciou prichádzajúcou od producentov ako Technical Itch, The Panacea, Evol Intent, Cooh, Audio s Dylan, si chlapci rýchlo našli svoj charakteristický štýl, kombinujúci zúrivé breakbeats s 4/4 kickdrums a komplexnými usporiadaniami, ktorý má za následok hudobný útok vysokého napätia. Boli tiež nápomocní v zakladaní a sub-žánru „crossbreed“ a dostali ho do povedomia širšieho publika. Ich živé predstavenia nemajú obdobu či už vizuálnu alebo energickú, čo ich live-shows robí jedninečnými a veľmi populárnymi v Európe. V hudobnom priemysle pracujú od 16, a teraz v ich stále útlom veku 21 rokov.

Žiadny fanúšik temého drum n bass by nebol spokojný bez Counterstrike. Mnoho z ich pesničiek verzií dosiahol Beatport D & B Top 10 a Beatport Hlavné Top 20 a majú plnú podporu od renomovaných tvorcov, ako sú Mary Anne Hobbs, Black Sun Empire, Tech Itch, Dieselboy, John B a další. Len v tomto roku rozhýbali ľudí na tanečných parketoch vo viac než 15 rôznych krajinách, z Ruska do Grécka až Mexika. Ako zakladatelia Algorythm Recordings a Counterstrike Recordings, vydali tracky od umelcov ako je Audio, Limewax a The Panacea. Rovnako ako ich vlastný materiál. Counterstrike je kríženec drum & bassu, dubstepu, gabberu a surových, neriedených basových liniek. Teraz sa môže pochváliť najširším zvukovým rozsahom, než kedykoľvek predtým. Od svojho pôvodného nekompromisného tech-zakoreneného drum n bassu až na dubstep vytiahli inšpiráciu zo všetkých kútov s ich vlastnými charakteristickými, nesentimentálními motívmi.

Cause4Concern vznikol ako štvorica na začiatku roka 1999. Dôkaz o ich talente trval len niekoľko krátkych mesiacov, než prišiel ich ​​prvý release – a to masívne na Moving Shadow. V tom čase boli známy ako nCode, ale v júli sa stali Cause4Concern a příběh sa začal. Prvých 12 „prišiel v decembri toho roku, a zabezpečil podporu DJs Doc Scott, Fierce a Grooverider a mnoho iních. Do konca roka 2001, C4C bol nominovaný v kategórii „najlepší nováčikovia“ v časopise Knowledge Drum & Bass Awards. Zapôsobili na svojich vrstovníkov, rovnako jako aj na tlač, dopyt po ich tovare vzrástol, čo viedlo k vydaniu na renomovaných labeloch. Táto zaslúžená pozícia urýchlila ich neodvratný vzostup po rebríčku Drum & Bass scény. V roku 2008 Cause4Concern vydáva ich prvý dlhohrajúci album. Rozložený na päť samostatných 12 „s a nasleduje dvojité CD. Neskôr v roku 2012 Cause4Concern pokračuje v uvoľňovaní veľa nového materiálu na ich lebaly C4C Recordings. Rad remixov je plánovaných pre ich olabel C4C od Neonlight, Hybris, BTK, Task Horizon, Maldini, InsideInfo a aby toho nebolo dosť, že chlapci pracujú na novom albume.

Current Value je na popredých miestach undergroundu DnB scény, a jeho rýchlo sa rozvíjajúca sila v techstepovom dnb a dubstepe je počuť.  V roku 2004 získal diplom na Škole Audio Engineering SAE. V polovici roka 2005 Soothsayer vydala prvý z niekoľkých Current Value 12 „s. Postupne od roku 2006 vydáva svoje tracky na takmer vrtkých velkých labeloch na celom svete. Na konci roka 2009 vydal svoj ​​ďalší album na Freak Recordings s názvom „2012 – Day Of Silence“. Na začiatku roka 2010 Current Value predložil ďalší album na Subsistenz. V roku 2011 remixoval na album Noisie s názvom „Split the atom“ na Mau5trap label. To prinieslo značné množstvo ďalšieho uznania, pričom zvuk Current Valu esa dostal k oveľa širšiemu publiku.  K jeho vysoko uznávaným vedľajším projektom patrí „Machine Code“ a „Underhill“. Machine Code je Tim Eliot s Deanom Rodell, pracujú na fúzii DnB, Techno a Dubstep. Tim spolupracuje s Deanom Rodell a Ivan Shopov na Underhill projekte a do roka vydali ich prvé LP – Silent Siren.

Treo Už od Belehradu, výrobcu – Treo, vlastným menom Aleksandar Veruovic má silný vplyv Techno v jeho hudbe. S verziou pre labely ako Freak / Obscénne, C4C, Som Music, Rise Audio, Critical, kľukatý, Temper D Productions, Close 2 Death … Jeho povesť ako výrobca sa pred ním ďaleko. Jeho zvuk je podporovaný z mnohých umelcov, ako je audio, DJ Hype, State Of Mind, nočné, Spectrasoul, Chris Su, Ed Rush, Cause 4 Concern, Vicious Circle, Kano, Axiom, Jade, Blokhe4d, Maldini, ….. Až do dnešného dňa, Treo sa pridal do Freak Cult rodinu a stal sa členom Freak, Anger Management & Therapy Sessions kult, a bolo sa sústrediť na jeho sólovom materiálu, Prináša svoju vlastnú špeciálnu značku techy basslines, ktorý bol dôsledne ničí tanečné parkety po celom Srbsku a Európe.

Fragz začal prejavovať záujem k hudbe od útleho veku, vždy ovplyvnené tvrdými zvuky z punk, hardcore a metal! Je jedným z agentúry Yellow Stripe. Fragz sa ukázal byť jedným z najsľubnejších producentov z Portugalska, který tvorí silný zvuk s mixom niekde medzi Drum and Bass a Hardcore! Vydáva svoje tracky na labeloch ako Yellow Stripe Recordings, Prspct, Forbidden Society Recordings, Union, Future Sickness a niektorých ďalších!

Freqax je koncipovaný v roku 2008 Adrenaline (aka C9H13NO3) a Weirdo z dôvodu svojich dvoch rôznych originálnych štýlov zmiešaných spolu. Opiera sa o novú formu hudobného jazyka a žánrov v rámci jedného projektu, na základe poznatkov získaných počas mnohých rokov skúseností. “ V roku 2009 FREQAX vydáva svoju prvú pecku s názvom „Axe“ na Algorythm Recordings, ktorú môžete nájsť na SCATTER album. Ďalšia veľká vec bola ich prvá 12 “ release v Prspct Recordings v júli 2010. V roku 2012 sa Adrenaline rozhodne opustiť projekt kvôli osobným záležitostiam. FREQAX vydal dve oficiálne videoklipy, prvý v januáry 2012 pre “ Political Crime “ a druhý pre “ Upside Down House “ vo februári 2013, obe vyšli v Yellow-Stripe recordings.

savage03

Zdroj: Savage Tales