V živote tvrdej rockerky sa všetko zmenilo. LeRa prekvapuje novou skladbou Ľudia

Jedinečnosť a krása, ktorá vyžaruje z každého jedného z nás. Speváčka Lenka Rakár, ktorá tvorí pod umeleckým menom LeRa priznáva, že po narodení dcéry sa všetko v jej živote začalo uberať novým, radostnejším a pozitívnejším smerom. Vrátane hudby. Dôkazom je i novinka Ľudia. 

Posolstvo tejto piesne je nepochybne silné, pričom spevácke aj hudobné prevedenie nenechá nikoho na pochybách, že charizmatická LeRa trafila svojou aktuálnou tvorbou do čierneho. Ona sama vysvetľuje zlomový moment nasledovnými slovami: „Od môjho posledného albumu „Bird’s Eye View,“ ktorý vyšiel v roku 2021, sa udialo mnoho výrazných zmien. Tou najväčšou určite je, že som sa v roku 2022 stala mamou.“ Z tvrdšej, rebelskej, drsnej hard-rockovej a metalovej muziky, ktorá definovala jej posledný album, tak LeRa prešla do jemnejších aranžmánov, pozitívnych textov a príjemných melódií.

Ochutnávka z nového albumu i slovenčina

Pesnička Ľudia je prvým singlom z pripravovaného albumu speváčky LeRy, na ktorom nebude núdza o viacero zaujímavých spoluprác, duetov aj špeciálnych hostí. Prekvapením sú i texty piesní v slovenčine, ku ktorej sa umelkyňa po čase vracia. „Veľmi som už chcela písať skladby opäť v slovenčine a robiť ich pekné, príjemné na počúvanie. Také, aby si ich fanúšikovia radi spievali spolu so mnou. Aby sa v nich našli a stotožnili sa s nimi. Odkedy som mamou, mám pocit, že chcem robiť veci krásne a pozitívne, aby moja dcéra vyrastala vo svete, ktorý bude láskavý, veselý a dobrý. Teda, aspoň svojou troškou chcem k tomu prispieť,“ vyznala sa LeRa, ktorú média často označovali za slovenskú rockovú kráľovnú. „Už som asi dospela do štádia, že potrebujem zjemniť. Všetko vo svojom živote. Bolo fajn robiť extrémnu a tvrdú muziku, skákať, kričať na festivaloch aj rockových koncertoch, ale už cítim tú muziku inak,“ priznáva úprimne.

Autentický videoklip s podporou najbližších

Hlavnú ideu pesničky autenticky dokresľuje i samotný videoklip. Natáčal sa v uliciach Bratislavy, a to bez scenára alebo špeciálnych príprav. „Účinkujú v ňom reálni ľudia, ktorí boli v danom čase na týchto miestach, no rovnako i moji blízki, ktorých som tam chcela a potrebovala mať,“ prezrádza LeRa. Okrem milovanej dcérky a rodiny v ňom vidieť aj speváčkiných kolegov, kamarátov, susedov či krstných rodičov Rianky, keďže, ako LeRa tvrdí, sú neoddeliteľnou súčasťou jej každodenného života. V klipe sa mihne tiež Janette Drapáková, Božka Candráková a Mec Vrabec.

„Väčšina záberov vznikla spontánne a v priateľskej atmosfére. Chceli sme zachytiť rôznych ľudí, v rôznych situáciách a vyzdvihnúť, že každý sme iný a svojím spôsobom krásny, jedinečný. Počas natáčania sme zažili skvelé momenty, spoznali zaujímavých ľudí z rôznych krajín, ktorí chceli byť súčasťou klipu a všetci sme cítili príjemnú spolupatričnosť. O tom je i táto pieseň,“ dodáva LeRa.

Čo je to krása?

Myšlienku pesničky podporili aj viacerí známi umelci, ktorí na LeRiných sociálnych sieťach odpovedali na otázku, čo pre nich znamená pojem krásni ľudia. Michal Hudák, Jozef Golonka, Adriena Bartošová, Kristína Mečko, Natália Kóšová, Rebeka Gregáňová, alebo detská hviezdička Thalia Král, všetci sa zhodli v jednom: krása ľudí vychádza z nášho vnútra a odzrkadľuje to, ako sa správame a čo vyžarujeme.

TS