Savage Tales, 19. júla 2013, Ostrov Revištské Podzámčie

Savage Tales je nový člen vo svete drum and bass kultúry. Cieľom tohto projektu je snaha priniesť mladým ľuďom temnejšiu stranu v tom pravom a správnom rozsahu.

Už vieš kde a čo budeš robiť 19. 7. 2013? V úžasnom prostredí pod zrúcaninou hradu Revište a iba kúsok od mesta Žarnovica sa nachádza OSTROV, kde sa vyberie nejeden fanúšik tých najtvrdších beatov a preto tam nemôžeš chýbať ani TY!

Pripravený bude kvalitný zvuk, svetelná šou a hlavne profi projekcia, ktorú budú LIVE premietať chalani z Keep Watchin crew z Maďarska.

Lineup je zostavený len z toho najlepšieho čo temná scéna momentálne ponúka.

Poďme na predstavenie line up-u.

Z Nemecka pricestuje The Panacea – ako jeden z najžiadanejších bavičov na tejto akcii. Jeho set je mix rôznych hudobných štýlov. Nedá sa presne povedať aký štýl hrá, jediné čo môžeme s istotou povedať je, že je to Elektronika. Je to jeho spôsob a ako málokto vie, začal v roku 1990 s hip-hopom a postupne produkuje všetko čo sa mu páči a to aj hrá. Tento majster je schopný po rokoch všetkého a jeho vystúpenie sú doslova živelné.

Ďalšia v poradí je trojica z Holandska The Hard Way. Je to spojenie Breakcore a Drum n’ Bass-u. Po krátkom čase sa rozhodli produkovať viac spoločne a tým vznikla asi najsilnejšia spolupráca na poli temného dnb!

Ako ďalší sa predstaví Thrasher – majiteľ najsilnejšej agentúry, ktorá je zároveň aj vydavateľstvom PRSPCT recordings. Samostatne neprodukuje ale spolupracuje s viacerými producentami na výrobe rôznych skladieb.

Bong-ra je jeden z top producentov breakcorovej hudby a dokonca môžeme povedať že je aj jeden z priekopníkov tohto žánru. Občas vytvorí niečo mäkšie a to vždy stojí za to. Tí čo nepoznajú jeho zvuk budú príjemne prekvapený. Bong-ra mieša všetko čo vie do energického vystúpenia. Nevie sa nikdy držať hraníc a vždy prekvapí niečím novým.

Limewax je pôvodom z Ukrajiny. Bol jedným z pár producentov, ktorý ešte ani neboli plnoletý a už začali cestovať po EÚ za vystúpeniami. Presťahoval sa do Holandska kde sa udomácnil. Za krátky čas sa prepracoval na úroveň djov, ktorých sledujeme pozornejšie.

Zo Španielska príde prezentovať toreadorské umenie duo Dub Elements. Dvaja páni, ktorý vedia ako sa to robí. Obaja pochádzajú zo Sevilly. Zhruba od roku 2009 rúcajú bariéry svojím špecifickým zvukom. Zvrat nastal keď Gareth Thrasher vydal ich prvé EP a práve vtedy začalo ich meno stúpať do výšin. Hneď na to ďalšie silné Drum n’ Bass EP a pár Dubstepových skladieb. Na oboch frontoch sú veľmi úspešní.

Insideinfo je meno, ktoré tiež netreba zvlášť predstavovať, ale pár slov dáme pre tých, ktorým možno ušiel tento pán z Anglicka. Je to jedinečný producent, ktorý ma špecifický zvuk po celé roky ako produkuje. Postupne sa zaradil medzi najsilnejšie mená a vydáva svoju produkciu v najprestížnejších vydavateľstvách. Jeho najsilnejšia zbraň je silno pokrútená basa s chytľavým beatom a to sa nedá prekonať!

Prvý z trojice maďarských ninjov je Numek. Je to jeden z veteránov z južnej zeme a asi najznámejší počin je spoločná „placka“ s legendárnym Dj Hiddenom. S hudbou začal okolo roku 2003 pre jeden muzikál, kde produkoval Ambient, Hip Hop a rôznu abstraktnú elektronickú hudbu. Postupne si vypracoval vlastný štýl, ktorý je neprehliadnuteľný medzi ostatnými. 

Ďalším v poradí je Migu, majiteľ legendárneho vydavateľstva BLACK HOE, kde sa našli mnohé veľké mená Drum n’ Bass-ovej hudby. Sám sa produkcii nevenuje ale jeho djské vystúpenia rozhodne stoja za to!

Posledný z maďarských členov je skvelý dj a po novom aj producent Savage. On je „otcom“ projektu Savage Tales. Netrvalo mu dlho, aby sa prepracoval medzi špičku medzi djmi. Vie čo má hrať a ma neuveriteľný talent kombinovať všetko čo sa dá. Po rokoch hrávania sa rozhodol skúsiť aj produkciu. Je úspešný aj v tomto smere a po krátkom čase má na konte pár vydaných skladieb napr. v Nekrolog1k a najnovšie Black Hoe vydáva špeciál, ktorý si budú môcť účastníci zakúpiť aj na festivale.

Z Belgicka príde mladík, ktorý si hovorí Necron. O ňom sme sa dozvedeli zaujímavé informácie. Začalo to celé tým ako si kúpil prvé platne od Mokum rec. Po čase si zaobstaral demo verziu FL studio a s Petrom Kurtenom sa stretol keď urobil remix na skladbu Dark Lord. Neskôr sa zapáčil aj dvom super producentom Mark N a Dj Producer a tak sa naučil oveľa viac. Som sám zvedavý čo nám predvedie.

Z Poľska prídu dvaja z tamojších temných jazdcov Moptron a Zenon, ktorý zahrajú spoločný b2b set. Kto ich počul a videl, vie čo môže od nich čakať. Kto ešte nemal to šťastie ten sa môže o to viac tešiť na túto dvojicu. Spolu či samostatne absolvovali množstvo vystúpení po celej Európe. Taktiež Moptron organizuje TS party sériu v Poľsku.

Keďže sa jedná o slovenský festival, tak samozrejme nemôže chýbať ani domáce zastúpenie a to v zložení:

Schyzo, ako všetci jeho blízky hovoria „obyčajný chalan“, ale zato neobyčajný dj a producent. Je to jeden z mála kvalitných a aj úspešných producentov. Má na konte množstvo hraní a digitálnych releasov, stále  však čaká na vysnívanú „placku“.

Strange Position je spojenie dvoch chalanov, ktoré sa po pár rokoch rôznych spoluprác vyvinulo do príjemného spojenia síl produkčných schopností. Ich produkcia je kombinacia Oldschoolu a Neurofunku, nezabudnú však na hardcore vplyv, ktorý sa takmer v každej skladbe vyskytuje.

V posledný v line up-e je Neoforces z Levíc. O jeho schopnostiach by ste sa mali ísť rozhodne presvedčiť sami na túto párty!

Linky, ktoré by vás mohli zaujímať:
The Panacea na facebooku.
The Hard Way na facebooku.
Trasher-ov profil.
Bong-ra na facebooku a jeho oficiálny web TU.
Limewax na facebooku a soundcloude.
Dub Elements na facebooku a soundcloude.
Insideinfo na facebooku a soundcloude.
Numek na facebooku a soundcloude.
Savage na facebooku a soundcloude.
Necron na soundcloude.
Moptron na soundcloude.
Zenon na soundcloude.
Schyzo na facebooku a soundcloude.
Strange Position na facebooku a soundcloude.
Neoforces na facebookusoundcloude a mixcloude.

Zdroj: BCB