Ruggero Robin Quartet sa dnes predstaví v Music Gallery u Dežmára!

Ruggero Robin sa narodil v roku 1962 a bol považovaný za zázračné dieťa kvôli svojmu vzťahu s gitarou. V roku 1976 keď mal iba štrnásť rokov získal striebornú dosku so skupinou svojho brata Fulvia „Il museo delle cere“ za perfektné tvorenie hudby v progresívnom rocku.

Jeho vôľa ho nútila zvládnuť akýkoľvek štýl hrania na gitare. Vzorom mu boli veľkí gitaristi tehdajšej doby. Jeho získaná všestrannosť a umelecká citlivosť priniesla Ruggerovi príležitosť v nasledujúcich rokoch pri spolupráci s veľkými umelcami. Ruggero so svojou gitarou je prítomný na viac ako 60 miliónov CD predaných po celom svete. Zoznam je veľmi dlhý. Určite treba spomenúť: Andrea Bocelli, Zucchero Fornaciari, Pavarotti, Paul Young, B.B. King, Dolores O’Riordan, Giorgia,Nomadi. 


ruggerorobin


Taktiež vydal 6 CD pod svojím vlastným menom so spoluprácou s medzinárodnými hudobníkmi súčasneho jazzu ako Bruce Gaitsch, Janey Clewer, Trilok Gurtu, Enzo Todesco, Alex Acuña, Oskar Cartaya, Marc Jordan, John Patitucci, Giulio Capiozzo. Zaujímavosťou je, že tieto CD boli publikované v 60. krajinách sveta okrem Talianska.



Ruggero Robin Quartet odohrali koncertné turné po celej Európe. Zúčastnili sa na prestížnom jazzovom festivale v Bourges- FR, Terre des Hommes Valais La Maison v Massongex- CH, Jazz Festival Praha-CZ, Jazzové dni Bratislava- SK, Jazz Festival Košice- SK. Na koncerte sa odohrajú vlastné piesne zložené Ruggerom Robinom. 



Ruggero Robin- gitara

Nicola Sorato- elektrická basa 

(jeden z najzaujímavejších basových hráčov apeninského poloostrova)

Eric Cisbani- bubny 

(jeden z najtalentovanejších bubeníkov jeho generácie s mimoriadným hudobným citom)

John Bellavia- klávesy 

(majster aranžér, ktorý svojim umeleckým citom obohacuje skladby svojim dotykom)

Zdroj: REAL MUSIC HOUSE 
Publikoval: Redakcia GREGI.NET