ROMA SPIRIT v Kežmarku bude v Drevenom kostolíku!

Spoločensko- kultúrne podujatie Roma Spirit 2021 sa s ohľadom na zhoršujúce sa počasie bude konať v unikátnom Drevenom artikulárnom kostolíku v Kežmarku.

V piatok 16. júla sa osobne stretnú finalisti Roma Spirit 2020. Počas slávnostného programu vystúpia saxofonista Vincent Jaš a umelecké zoskupenie Terňi voďi., či skupina Bravo. Zlatý klinec programu bude koncert multižánrovej umelkyne Teri Čikoš, ktorú budú doprevádzať Richard Csino (bass), Zsolt Varady (gitara) a Igor Ajdži Sabo (bicie).

Pokiaľ počasie dovolí, veselo bude v okolí kostolíka po celý deň! Už od 10.00 hod. žiaci Súkromnej spojenej školy, Biela voda 2, Kežmarok pripravujú sprievodný program. Skákacie hrady, maľovanie na tvár, tvorivé dielne sú len niektoré z prekvapení, ktoré potešia malých i veľkých návštevníkov.

Vstup na podujatie je bezplatný. S ohľadom na dodržiavanie aktuálnych nariadení je potrebné si vstupenku rezervovať. Vstupenku si bude možné vyzdvihnúť na základe registrácie pred kostolíkom v deň konania akcie, t.j. v piatok 16. júla medzi 10:00 do 15:30 hod. Viac informácií na www.romaspirit.sk.

Roma Spirit oceňuje aktivity, organizácie a ľudí, ktorí sa aktívne podieľajú na riešení výziev, ktorým naša spoločnosť čelí. Každoročne, vďaka nomináciám z celého Slovenska, máme možnosť zoznámiť sa s 21 výnimočnými finalistami, ktorých rešpekt, poctivá práca a snaha o porozumenie a dialóg, ich robia výnimočnými a hodnými verejného ocenenia.

Toho roku Roma Spirit vstupuje už do 13. ročníka. Svojich favoritov je možné nominovať do 31. augusta na www.romaspirit.sk. Zo všetkých prijatých nominácií, vyberie 21 finalistov Prípravný výbor Roma Spirit. Kto si nakoniec odnesie ocenenie Roma Spirit 2021 rozhodne medzinárodná Odborná porota. Slávnostné odovzdávanie ocenení bude vysielať pri príležitosť Medzinárodného dňa ľudských 9. decembra RTVS.

Vyhlasovateľom Roma Spirit 2021 je Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) a Rozhlas a televízia Slovenska. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová a verejná ochrankyňa práv, Mária Patakyová. Podujatie v Kežmarku sa koná vďaka aktívnej spolupráci Súkromnej spojenej školy, Biela Voda v Kežmarku, laureáta Roma Spirit z roku 2013 a Mesta Kežmarok.

Zdroj: Roma Spirit