Roma Spirit 2021

Roma Spirit už od roku 2009 vytvára multidisciplinárny priestor na podporu sociálnej súdržnosti, rozvoja interkultúrneho dialógu a elimináciu akýchkoľvek prejavov intolerancie. Za uplynulé ročníky bolo na ocenenie Roma Spirit nominovaných 1714 aktivít, projektov, organizácií a výnimočných osobností. Ocenenie si prevzalo už 76 laureátov.

Roma Spirit 2021 už po trinástykrát upriami pozornosť na osobnosti, organizácie, médiá, obce a zamestnávateľov, ktorí dokážu realizovať aktivity a projekty, ktoré prinášajú efektívne a fungujúce riešenia výziev nielen rómskych komunít. Veríme, že poďakovaním a verejným ocenením aktívnej snahy zlepšovať životné podmienky Rómov prispievame k zlepšeniu Slovenska v oblasti, kde je tak veľa problémov, biedy a predsudkov, posilňujeme rozvoj našej spoločnosti a budujeme krajinu pre každého jedného občana.

Vyhlasovateľmi 13. ročníka Roma Spirit 2021 sú Rozhlas a televízia Slovenska RTVS) a Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC). Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky, Zuzana Čaputová a verejná ochrankyňa práv, Mária Patakyová.

Zdroj: Roma Spirit