Rok 2013 bol prelomovým rokom pre skupinu The Paranoid.

Rocková skupina The Paranoid má za sebou rok plný zmien a výziev. Kapela zmenila bubeníka, manažéra, absolvovala trojmesačné klubové turné po Českej i Slovenskej republike a na jeseň podpísala exkluzívnu zmluvu s hudobným vydavateľstvom Universal Music.

Rockeri zo Šurian majú na svojom konte dva radové albumy – Posledný nádych (2010) a Dva svety (2012). Ich nasledovník, na ktorom chlapci momentálne pracujú, vyjde budúci rok už pod hlavičkou Universal Music.

The Paranoid

„Veľmi nás potešilo, že nás oslovilo práve najväčšie vydavateľstvo v našej krajine Universal Music s ponukou na spoluprácu. Všimli si našu prácu a naše úspechy a majú chuť ich znásobiť a podporiť našu umierajúcu mladú scénu. Je to naozaj skvelý pocit, že sa nám teraz väčšina dôležitých vecí ako je napríklad točenie albumu alebo klipov, bude robiť s väčším kľudom a  profesionálnym zastrešením. Tešíme sa z toho a chceme to posunúť ďalej, o svoje nadšenie sa podelil spevák skupiny Igor Belaj.

Prvým singlom z pripravovaného albumu bude skladba Neviem ti povedať nie. Táto skladba, ktorá sa nahrávala v štúdiu LVGNC za dozoru Mareka Rakovického, bude zároveň prvým budúcoročným slovenským singlom vydavateľstva Universal Music.

„Ľudia, ktorí počuli náš nový singel tvrdia, že je to omnoho vyzretejšie. Od kedy sme v Universal Music viac makáme v skúšobni a sme na seba prísnejší. Každý z nás sa snaží hudbe obetovať všetok voľný čas i osobný život. Chceme, aby pripravovaný album bol úspešný a posunul nás na vyššiu úroveň,“ ciele skupiny The Paranoid odhalil Igor Belaj.

Ku skladbe Neviem ti povedať nie sa nakrúcal už aj videoklip. Ten skupina zverila do rúk jednému z najpovolanejších klipových režisérov na Slovensku – Jaroslavovi Vaľkovi prezývaného Jaris, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad s IMT Smile, Peter Bič Project, Komajotou a inými.

„Jaris je mladý talentovaný umelec, ktorého práca, kamera a nápady nás oslovili a rozhodli sme sa, že video chceme točiť práve s ním. Nakrúcali sme na viacerých miestach na východe Slovenska v Prešove. Na scenári sme sa dlho nedohadovali. Vypočuli sme si nápad, ktorý sa nám páčil, doladili sme zopár detailov a potom sme prišli priamo na miesto činu, kde už bolo pre nás všetko pripravené,“ prezradil Igor.

The Paranoid svoj nový singel i videoklip predstavia svojim fanúšikom začiatkom januára v roku 2014. Ešte predtým však skupina odohrá svoj prvý bratislavský unplugged koncert, ktorý sa uskutoční 28. decembra o 19:00 klube British Rock Star.

https://www.facebook.com/theparanoid

Zdroj: Universal Music