Rockové Mrazenie 2011: Festival ponúkne Nazareth aj Horkýže Slíže!

Zažite Vianoce už začiatkom decembra! Putovný hudobný jednodňový festival Rockové mrazenie opäť zavíta v posledný mesiac roka do jedného zo slovenských miest. Tento rok zažije „rockové mrazenie“ bratislavská hala na Pasienkoch v piatok 2.12.2011 o 18:00hod. Najväčším lákadlom 7.ročníka festivalu bude bezpochyby legendárna škótska rocková skupina NAZARETH a domáca stálica HORKÝŽE SLÍŽE!

Festival Rockové mrazenie pravidelne prináša na začiatok posledného mesiaca v roku spojenie predvianočnej nálady so skvelými koncertnými vystúpeniami, čo môže história festivalu jednoznačne dokumentovať…Organizátor festivalu Dušan Drobný: „Festival Rockové mrazenie je tak trochu špecifickým festivalom, kde to už dýcha Vianocami na každom kroku, umocňujú to aj naše darčeky návštevníkom, pretože ani tento rok neporušíme tradíciu v obdarovaní väčšiny, ktorá na festival príde vo forme uvítacieho vianočného drinku pri vstupe, ale aj nejakých dobrôt navyše. A samozrejme skvelé koncerty! Po kapelách ako Waltari, Bionic Angel, The Exploited, The Sweet, alebo fínskych Lordoch sme sa rozhodli tento rok opäť po štyroch rokoch pre hlavného headlinera v podobe legendy menom Nazareth. Verím, že spolu s Horkýže Slíže a ďalšími našimi skupinami sa postarajú o skvelý koncertný zážitok!“

Skupinu NAZARETH založil pred 43 rokmi v škótskom Dunfermline spevák Dan McCafferty spolu s gitaristom Manny Charltonom, basgitaristom Pete Agnewom a bubeníkom Darrellom Sweetom. Po dvoch rokoch sa presťahovali do Londýna, odkiaľ bolo predsa len bližšie k svetovým pódiám ako z rodného mesta. O rok neskôr už vydávajú svoj eponymný prvý album, ale prvé hity sa dostavia až pri albume s poradovým číslom tri. Skladby ako “Bad bad boy”, “Razamanaz”, alebo “Broken down angel” atakujú miesta v britskom rebríčku Top10.

V roku 1975 už albumom “Hair of the dog” nachádzajú cestu na americký hudobný trh, kde sa natrvalo zabývali aj vďaka skvelému marketingovému ťahu v podobe coververzie Everly Brothers s názvom “Love hurts”. SIngel s touto nahrávkou sa v Amerike stal platinovým a dodnes ostáva ich jediným americkým Top 10 hitom.

V Bratislave sa však 2.decembra môžeme tešiť aj na ďalšie hity v podobe skladieb “Dream on”, “Night woman”, “Morning dew”, či “Cocaine”…

Keď k tomu pripočítame najlepšiu slovenskú koncertnú skupinu Horkýže Slíže, stále populárnejšie Heľenine oči, ďalšiu nitriansku skupinu Zoči Voči, domácu už stálicu Bank of Joe, alebo českú rockovú skupinu Seven dostaneme skvelú pozvánku na príjemný decembrový rockový večer v Bratislave.

Festival ROCKOVÉ MRAZENIE 2.decembra o 18:00hod. v hale na Pasienkoch!

Viac informácií na stránke www.rockovemrazenie.sk a predpredaj už od skvelých 10€ v sieťach predpredajov www.ticketportal.sk, www.eticketpro.sk, www.ticket-art.sk, www.ticketstream.sk.

ROCKOVÉ MRAZENIE 2011
2.12.2011 o 18.00 h
Športová hala HANT Pasienky Bratislava
cena v predpredaji: 10 €, cena na mieste: 12 €
NAZARETH
HORKÝŽE SLÍŽE
ZOČI VOČI
BANK OF JOE
HEĽENINE OČI
SEVEN

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET