RIVAL SONS SE VYDÁVAJÍ NA TURNÉ K NOVÉMU ALBU DARKFIGHTER

Američtí rockeři Rival Sons vyráží na turné k novému albu. Sedmá řadová deska s názvem DARKFIGHTER spatří světlo světa 2. června a v České republice ji kapela představí 4. listopadu v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici od pátku 14. dubna 11:00 za 733 Kč na musicbar.cz a goout.cz. 

Rival Sons jsou přesvědčení o tom, že hudba spojuje a že tou nejlepší hudbou, která dokáže spojit i nespojitelné, je rock’n’roll, kterému se dlouhé roky věnují. Kapela vznikla před 14 lety v v Kalifornii a za dobu svého působení vydala celkem šest studiových alb, byla nominovaná na Grammy v kategoriích Best Rock Album a Best Rock Performance a na letošní rok si připravila pro fanoušky v pořadí sedmou desku s názvem DARKFIGHTER. Jako ochutnávku poslali Rival Sons do světa singl Nobody Wants to Die a jak napovídá název singlu i alba samotného, v textech se budou řešit závažnější témata.

„Uvědomili jsme si, že svět, kterému čelíme, je dost složitý a že máme zodpovědnost vůči lidem, kterým chceme do uší poslat pár vlídných slov, aby byli schopní pár vlídných slov zase oni sami poslat dál,“ říká ke vzniku alba Jay Buchanan, zpěvák kapely.

Rival Sons byli stejně jako většina světa zasaženi pandemií covidu a nemohli vystupovat a přesně v tom období si uvědomili, co by svou hudbou chtěli lidem předávat. „Chyběla nám radost z koncertování a interakce s lidmi. Když jsme o tohle přišli, přinutilo mě to chtít zpívat o důležitých věcech. Na desce se tak objevují silná témata, jako je ztráta identity, udržení si radosti, nacházení světla a podstaty věcí,“ popisuje dál Buchanan.

„Písničky jsou dobrá forma eskapismu a doufáme, že právě tyto umožní posluchačům dostat se co nejdál,“ dodává kytarista Scott Holiday. Pokud si i vy chcete užít tu nejčistší formu rock’n’rollu a zdravě se odpoutat od reality všedních dní, není nic lepšího a jednoduššího než dorazit na listopadový koncert Rival Sons.

Lucerna Music Bar & D Smack U Promotion present
Rival Sons / US
4. 11. 2023, doors 18:00
Lucerna Music Bar, Praha
www.musicbar.cz
Vstupenky za 733 Kč v předprodeji od pátku 14. dubna 11:00 na musicbar.cz a goout.cz. Vstupné na místě 790 Kč.
Vstupenky online: https://musicbar.cz/cs/program/rival-sons-us-2/
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/2546787092166153

Zdroj: TS