RIEKA OD FALLGRAPP EXKLUZÍVNE OPÄŤ NA VINYLE.

Od vydania debutového albumu Rieka od Fallgrapp ubehlo už päť rokov, záujem fanúšikov vlastniť túto nahrávku v LP podobe je však stále rovnako živý. Ešte pred vydaním nového albumu preto vychádza Rieka poslednýkrát v podobe vinylu pod vydavateľstvom GERGAZ.

Rieka patrí nepochybne k jedným z najsilnejších debutov v histórii súčasnej slovenskej tvorby. Domáci album so svetovým zvukom obohatil scénu v roku 2014 o vkusne namiešanú fúziu elektroniky, popu a sláčikových nástrojov. Snovosť a hravosť zvuku prináša náladu unášajúcu až k chladným islandským či škandinávskym pobrežiam, zatiaľ čo abstraktná lyrika so slovenskými textami poslucháča vráti do kontextu našich zemepisných šírok. Album obsahuje kľúčové skladby ako Ľadový útes, I.N.A či Vlasy, ktorej videoklip zaznamenal na Youtube viac ako milión zhliadnutí.

Niet divu, že si Rieka z ocenení Radio_Head Awards za rok 2014 odniesla rovno štyri víťazstvá a to v kategóriách Album roka, Singel roka, Debut roka a Nahrávka roka v kategórii Elektronická hudba. O nadčasovosti albumu svedčí okrem iného aj dopyt po nahrávke v podobe vinylu, ktorého prvá LP edícia v náklade 300 kusov bola vypredaná v krátkom čase po jej vydaní.

Pre neustály záujem sa Fallgrapp spoločne s vydavateľstvom GERGAZ rozhodli vyhovieť fanúšikom platní reedíciou albumu Rieka na akvamarínovomodrom vinyle v počte 300 kusov. Limitovaná edícia 100 kusov je aktuálne dostupná na GERGAZ label, zvyšných 200 kusov pôjde do predaja výhradne s novým albumom, ktorého vydanie je v pláne na jar budúceho roka. Pre zachovanie exkluzivity kapela ďalšiu dotlač Rieky na LP v budúcnosti nebude realizovať.

Kapelu Fallgrapp momentálne plne zamestnáva nahrávanie nového, v poradí tretieho albumu. Do jeho vydania odohrá už iba jeden koncert, a to 23.11.2019 v brnenskom Metro Music Bare v rámci festivalu Groove Brno, pričom pôjde o poslednú možnosť vypočuť si naživo repertoár z dvoch doteraz vydaných albumov kapely.

Dotlač albumu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

KONCERTY
23.11. Groove Brno / Metro Music Bar / vstupenky

https://gergaz.bandcamp.com/album/rieka

Zdroj: TS