Registrácia na Jump Slovensko 2015 otvorená.

Obľúbená konferencia neziskových iniciatív je o necelý mesiac tu. V stredu 29. apríla sa v košických Kasárňach/Kulturpark stretnú ľudia, ktorí robia niečo pre druhých.

Jedenásť spíkrov a štyria lektori sa postarajú o bohatý program nabitý inšpiratívnymi príbehmi, cennými skúsenosťami a praktickými radami. Oddnes sa môžu záujemcovia registrovať na www.jumpslovensko.sk/2015.

Program začne sériou štyroch pútavých prednášok. Marek Lavčák z košického centra Eastcubator opíše kroky, ktoré pomôžu premeniť nápady na realizovateľné projekty. Matúš Kováčik predstaví koncept slobody v práci a poradí, ako využiť jej princípy na lepšie fungovanie tímov aj jednotlivcov vo vzťahoch. Ako efektívne a lacno naplánovať komunikačnú kampaň prezradí Vladimíra Briestenská. Viera Mojzešová z digitálnej agentúry PS:Digital predstaví 7 tipov, ako si neziskovka nájde na Facebooku spriaznené duše.

Jump Slovensko 2015_tvare

Nasledovať budú príbehy tých, ktorí svojimi aktivitami prispievajú ku krajšiemu a lepšiemu Slovensku. O svojich skúsenostiach, zážitkoch, úspechoch i prehrách porozpráva jedenásť dobrosrdečných ľudí:
– rozhlasová moderátorka Oli Džupinková, ktorá vo voľnom čase bez nároku na odmenu vedie multimediálny krúžok pre žiakov ZŠ v Snine
– urbanista Ivan Siláči usilujúci sa o znovuobjavenie vzťahu obyvateľov Lučenca k miestam a mestu, v ktorom žijú
– koordinátorka grantových programov a tímu Mladých filantropov v Komunitnej nadácii Bardejov Jana Jarinová
– učiteľ a zakladateľ medzinárodného umeleckého tábora LETAVY Marian Lacko z Rimavskej Soboty
– Ján Supuka zo Zvolena, ktorý vedie študentskú organizáciu TunaTU a spoluzakladá Študentskú radu TUZVO
– autor aplikácie Meetie a pravdepodobne najmladší CEO na Slovensku Aďo Bortník z Košíc
– vedúca komunitného centra v Moldave nad Bodvou Irma Horváthová, ktorá prenáša svoju lásku ku vzdelaniu na mladých Rómov a Rómky
– architekt ahumanista Michal Sládek, zakladateľ iniciatívy Architekti v osade pôsobiacej v Kojaticiach
– arteterapeutka Anna Košičanová Vašková, ktorá sa podieľala na otvorení prvého ARTEateliéru pre širokú verejnosť v Prešove
– ekologický filozof apraktik, predseda občianskeho združenia SOSNA Štefan Szabó
– poetka prednášajúca filozofiu na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach Juliana Sokolová

Podujatie organizuje Voices a uskutoční sa v stredu 29. apríla v Kasárňach/Kulturpark v Košiciach. Účastnícky poplatok je 10 EUR. Hlavným partnerom je Nadácia Orange. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien. Podujatie podporujú partneri Cukru, Dobrá škola, Eastcubator, Lemur, MeToo.sk, Naučmesa.sk, PS:Digital, Rádio Košice, sli.do, Študent24.sk, wopss.sk a Zajtrajšie noviny. Viac informácií na internetovej stránke podujatia www.jumpslovensko.sk.

V spolupráci s vedením škôl sa organizátorom podarilo zabezpečiť, že 50 študentov a študentiek z Gymnázia sv. Tomáša Akvinského a Gymnázia Park mládeže získa ako odmenu voľný vstup na celý program podujatia.

JUMP-plagat-A3-v01.indd

Zdroj: Voices