Jump Slovensko spojí ľudí, ktorí robia niečo pre druhých.

V stredu 15. októbra sa budú v bratislavskom Technopole opäť zdieľať príbehy, skúsenosti a nápady ľudí, ktorým na našej krajine záleží. Na treťom ročníku úspešného podujatia sa naživo stretne asi 200 účastníkov z rôznych občianskych iniciatív a prostredníctvom živého prenosu internetovej televízie budú doobedňajší program sledovať aj študenti viacerých stredných a vysokých škôl z rôznych kútov Slovenska.

Úspech má veľa podôb. Pre mnohých to našťastie nie je len zameranie sa na seba, vlastný prospech a individuálny rozvoj. Na neformálnej konferencii Jump Slovensko odznejú doobeda autentické a jedinečné príbehy jedenástich ľudí, ktorým na niečom záleží a o niečo sa dlhodobo usilujú. Z ich skúseností sa môžeme mnohému naučiť a zároveň nás môžu motivovať konať. Keďže túto časť programu bude možné sledovať na stránke www.metoo.sk/jump, organizátori z Voices prvýkrát iniciovali organizovanie viewing parties na školách. „Bol som príjemne prekvapený z pozitívnych reakcií študentov a pedagógov z Košíc, Banskej Bystrice, Bratislavy či Levíc. Neformálnejšie a účinnejšie prepojenie školy so širokým spektrom aktivít v občianskej spoločnosti si neviem predstaviť. Myslím, že to bude dobrá skúsenosť pre učiteľov aj ich žiakov,“ hovorí Ivan Ježík z Voices. Do diania na konferencii sa diváci môžu zapojiť cez online aplikáciu sli.do. Na stránke sli.do/Jump sa môžu spíkrov a spíkeriek niečo opýtať, či hlasovať za najlepšieho z nich. Najzaujímavejšie otázky budú zodpovedané počas diskusie.

Jump Slovensko 2014_tvare

Poobedňajší program odohrávajúci sa v piatich Nápadiskách je len pre priamych účastníkov, nebude dostupný v živom vysielaní. Podujatia je ešte možné zúčastniť sa naživo, posledné lístky sú ešte v predaji. Účastnícky poplatok je 20EUR. Kompletný program a registračný formulár nájdete na www.jumpslovensko.sk. „Jump je projekt, počas ktorého sa na jednom mieste stretnú neskutočne inšpiratívni ľudia, ide z nich veľa energie. Keď sa to ešte spojí s odhodlaním, vedomosťami, dokážu zrealizovať veci, pri akých si mnohí ľudia povedia „to sa nedá“. Keby sa chceli zamestnať, mať takýchto ľudí vo firme by bol pre zamestnávateľa sen,“ hovorí účastníčka predchádzajúceho ročníka konferencie Marcela Glevická zo spoločnosti Profesia.

Na účastníkov čakajú aj sprievodné aktivity. Prostredníctvom digitálnej výstavy sa predstaví Boris Németh – úspešný dokumentárny fotograf, ktorý od roku 2005 fotí pre .týždeň a niekoľko rokov spolupracuje aj s Voices. Po dni plnom myšlienok a informácií príde čas na oddych a zábavu – AfterJump. Choreograf Vlado Michalko naučí účastníkov zopár rómskych a iných folklórnych kreácií za doprovodu Ľudovej hudby Miša Nogu. O dobré a zdravé jedlo sa postarajú Veggie a Chris` Soups. Chutné koláče ponúkne Kaviareň Zrnko, lahodnú kávu Dobre&Dobré a nealko drinky Herbert Sirupy.

Jump Slovensko 2014 sa koná v stredu 15. októbra v bratislavskom Technopole. Organizátorom konferencie je Nezisková organizácia Voices. Podujatie sa uskutoční vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien. Neformálnu konferenciu Jump Slovensko 2014 podporili aj hlavní partneri Nadácia Orange a Občianske združenie VČELÍ DOM. Mediálnymi partnermi sú áno! magazín, Cukru production, Dobrá škola, MONO, MeToo.sk, Rádio_FM, .týždeň, Shiz.sk, Student24.sk, sli.do a wopss.sk.

Jump Slovensko 2014_logo

Zdroj: Voices