Jump Slovensko 2015 bude v Košiciach.

V stredu 29. apríla sa uskutoční štvrtý ročník podujatia Jump Slovensko. Po troch bratislavských stretnutiach sa obľúbená neformálna konferencia o ľuďoch a pre ľudí, ktorí robia niečo pre druhých, bude prvýkrát konať v Košiciach.

O svoj pohľad na svet a prístup k životu a práci sa podelia tvoriví a pozitívne naladení ľudia z rôznych kútov Slovenska. Známych je prvých šesť mien – Jana Jarinová, Ján Supuka, Marian Lacko, Irma Horváthová, Oli Džupinková a Ivan Siláči.

01 Jump organizuje Nezisková organizácia Voices, na fotke jej riaditeľ a moderátor podujatia Ivan Ježík na Jump Slovensko 2014_foto Boris Németh

Jana Jarinová podporuje aktívnych ľudí a pomáha im pri realizácii ich nápadov. Pracuje v Komunitnej nadácii Bardejov. Spolupracuje so združením Different oživujúcim dlhodobo zanedbávané priestory historickej bardejovskej bašty. Ján Supuka študuje environmentálny manažment vo Zvolene. O sebe hovorí, že kedysi bol „mŕtva ryba“. Predtým trojkár z osemročného gymnázia je dnes nadšený pre kosenie kosou a ovocinárstvo. Ako dobrovoľník na plný úväzok mení veci vôkol seba k lepšiemu.

Učiteľ a riaditeľ Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote Marian Lacko založil a už tridsať rokov organizuje medzinárodný umelecký tábor LETAVY, ktorého sa dosiaľ zúčastnilo viac ako 6 500 umelcov zo sedemnástich krajín. Vedúca komunitného centra v Moldave nad Bodvou Irma Horváthová neformálne vzdeláva deti a mládež z tamojšej osady. Jej víziou je zmeniť myslenie detí a mládeže smerom k dobrému životu.

02 Vlado Michalko z iniciatívy Dobrá Východná ako spíker Jump Slovensko 2014_foto Boris Németh

Moderátorka spravodajstva a dopravného servisu celoštátneho rádia Oli Džupinková organizuje už desať rokov v Snine benefičné koncerty a je dobrovoľníčkou v miestnom Centre voľného času, kde vedie multimediálny krúžok pre žiakov základných škôl. Ivan Siláči je študent architektúry snažiaci sa o znovuobjavenie vzťahu obyvateľov mesta Lučenec k miestam a mestu, v ktorom žijú. Organizuje besedy, prednášky, výstavy a rôzne kampane na podporu aktívneho prežívania mesta a jeho ulíc

Jump je podujatie pre všetkých, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť Slovenska. Naším cieľom je ukázať fungujúce príklady občianskych aktivít a umožniť stretnutie pracovitých a empatických optimistov. Veľmi ma teší, že tento ročník organizujeme práve v Košiciach,” hovorí Ivan Ježík, moderátor podujatia a riaditeľ Neziskovej organizácie Voices, ktorá konferenciu pripravuje.

03 Jump Slovensko 2014_foto Boris Németh

Jump Slovensko 2015 sa uskutoční v stredu 29. apríla v Kasárňach/Kulturparku v Košiciach. Hlavným partnerom podujatia je Nadácia Orange. Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Programu aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien.

Podujatie podporujú partneri Cukru, Dobrá škola, Eastcubator, MeToo.sk, Naučmesa.sk, PS:Digital, Rádio Košice, sli.do, Študent24.sk, wopss.sk a Zajtrajšie noviny. Registrácia na konferenciu začne 30. marca. Všetky informácie budú postupne zverejňované na internetovej stránke podujatia www.jumpslovensko.sk.

04 logo Jump Slovensko 2015

Zdroj: Voices