Rádio_FM a Kompót spolu opäť napiekli nové tričká na letnú sezónu.

Štyri motívy od štyroch slovenských dizajnérov v limitovanej edícii 100 kusov z každého motívu. Rádio_FM pripravilo v spolupráci s dizajnérskym obchodom Kompót aj na toto leto novú limitovanú sériu brandovaných tričiek. Dizajn tentokrát vytvorili umelci Miloš Kopták, Julo Nagy, Boris Meluš a Michal “Rafo” Rafaj. Tričká sa budú dať zohnať v Rádio(aktívnej) zóne_FM na Pohode a neskôr v e-shope kompot.sk. Doplňte si zbierku tričiek Rádia_FM o nové kúsky.

IMGP7517

Je to svojím spôsobom aj zberateľská záležitosť. Každý rok robíme tieto tričká tak, že sa už motívy tričiek neopakujú. Predstavujú spomienkový artefakt na Pohodu a na to, akú úlohu na nej zohráva Rádio_FM,“ povedal spoluzakladateľ a spolumajiteľ Kompót.sk Peter Hajdin. „Na Slovensku máme vynikajúcich grafických dizajnérov, a preto nebolo ľahké vybrať len štyroch. Nakoniec sme oslovili umelcov rôznych vekových kategórií a s rozdielnym profesionálnym backgroundom,“ dodáva Hajdin.

IMGP7528

Tričko maliara a ilustrátora Miloša Koptáka pre Rádio_FM nesie motív svalnatého športovca, ktorý je v pohybe a drží v rukách kovové gule. Okolo neho sú blesky. Inšpiráciou mu bola podľa jeho slov transformácia hudby do postavy a do tanca. „Keďže hudba predstavuje isté vlnenie, snažil som sa toto vlnenie vyjadriť energiou, ktorá vznikla úderom obrovských gúľ, ktoré sú pripevnené na tele samotného bojovníka. Jeho postava sa stáva symbolom akéhosi prenášača, respektíve antény, ktorá prijíma zvukový signál. Ten prechádza celou jeho postavou a spôsobuje vlnenie, ktoré sa šíri cez jeho telo ďalej. Čiže hudba rovná sa vlnenie, vlnenie prechádza cez človeka a cez neho sa pohybuje ďalej,“ opisuje svoj motív Miloš Kopták.

IMGP7730

Svoje dizajnové tričko má aj program Živé mesto_FM, ktorý každý druhý pondelok vysielajú na Rádiu_FM Maja Hriešik a Jana Ambrózová. Tričko s motívom Živého mesta vytvoril Boris Meluš, ktorý tento rok získal Národnú cenu za komunikačný dizajn. Zobrazuje štruktúru mesta z vtáčej perspektívy, pričom vytvára názov relácie. Špeciálnym obohatením je, že tričko v noci svieti vďaka fosforeskujúcim prvkom. „Cez deň sa nabije na slnečnom svetle, alebo pri lampe a v noci vyžaruje svetlo ako svätojánska muška,“ približuje Hajdin.

IMGP7798

Tričká s motívom Michala Rafaja možno už nosíte. Tento mladý grafický dizajnér vytvoril pre Rádio_FM ešte minulý rok hneď dva dizajny – oba sa hrali s typografiou a z písmen tvoriacich názov rádia zobrazili hlavný motív. Tento rok pripravil Michal motív pre fanúšikov programu Scéna_FM. „Cítim sa byť súčasťou undegroundovej scény, a preto som bol rád, že som bol vybratý konkrétne na túto reláciu. Je tam prezentovaná hudba, ktorú robíme a ktorá je zas tiež prepojená na dizajn, ktorý robíme pod značkou Popular. Je to celok, ktorý sa podporuje navzájom. Teší ma, že som im to mohol vrátiť nejakým pekným obrázkom na tričko,“ vyjadril sa Michal Rafaj, ktorý pôsobí aj ako DJ Rafo.

IMGP7792

Srdce, ktoré je zároveň uchom. Takýto motív navrhol pre Rádio_FM grafický dizajnér Julo Nagy. „Človek by mal mať srdce, ktoré počúva, pretože nie rozprávanie, ale počúvanie človeka rozvíja,“ hovorí Nagy o námete na tričko. „V spojení s rádiom je možné vysvetľovať si to tak, že poslucháč počúva so srdcom a rádio robí hudbu pre ľudí so srdcom. Je to mnohovýznamové,“ dodáva.

IMGP7873

Fotografie tímu Rádia_FM v novej kolekcii tričiek nájdete na: https://bit.ly/29hGtc2

Zdroj: Rádio_FM