5 vecí, ktoré pri plánovaní kuchyne poriadne premyslite

Zariaďujete kuchyňu? Kuchyňa patrí v rámci zariaďovaní domácnosti k najdôležitejším a zároveň najnákladnejším položkám. Týchto 5 vecí pri plánovaní určite poriadne premyslite. Kuchyňu si môžete dať spraviť úplne na mieru alebo si kúpiť už predpripravenú kuchynskú zostavu. Vďaka kuchyne na mieru ju môžete mať úplne podľa vašich predstáv a môžete mať využitý naozaj každý centimeter priestoru, no jedná sa zároveň o najnákladnejšiu variantu.

Kuchyne rozdeľujeme podľa tvaru. Na výber máte napríklad kuchyne v tvare L, tvare U, paralelnú kuchyňu alebo kuchyňu s ostrovčekom. Typ kuchyne vyberajte podľa vašej miestnosti. Vhodným typom dokážete efektívne využiť každý voľný priestor a zároveň vytvoriť elegantný kuchynský priestor.

Sporák a chladnička

 Odporúčame sporák neumiestňovať blízko chladničky. Jeho blízkosť a vysoká teplota môže totiž výrazne ovplyvniť chladenie chladničky.

Okno v kuchyni

Okno v kuchyni pomôže presvetliť kuchynský priestor a dodá mu vzdušnosť. Nevýhodou však je, že odoberie vašej kuchyni určitý odkladací priestor. Záleží však aké okná do kuchyne zvolíte. Okrem klasických okien sa častokrát využívajú rohové okná, moderné dlhé a úzke okná (tie vám neodoberú odkladací priestor. Umiestňujú sa medzi odkladacie skrinky a kuchynskú linku) alebo balkónové dvere / francúzske okná.

Kuchynská linka

Na výber máte naozaj množstvo materiálov. Kuchynská linka z keramiky, kameňa, dreva, akrylátu alebo skla. Pre každého sa hodí iný typ kuchynskej linky, preto sa odporúčame poradiť so špecialistami na kuchynské linky.

Zástena

Dôležitá súčasť kuchyne je kuchynská zástena. Jej hlavná úloha je ochrániť stenu pred zašpinením. Okrem tejto úlohy zohráva aj estetickú úlohu. Kuchynská zástena totiž dotvára celkový vzhľad vašej kuchyne. Zlým výberom zásteny môžete pokaziť celkový vzhľad kuchyne.

Aktuálne je veľmi moderné a populárne si do kuchyne dávať sklenené zásteny. Populárne sú okrem svojho pekného a moderného vzhľadu aj kvôli tomu, že sú bez škár a nezachytáva sa v nich tak mastnota a špina. Nemusíte sa teda tak starať o čistenie. Ak potrebujete poradiť s výberom, môžete sa obrátiť na špecialistov z www.sklobau.sk

Okrem toho sa častokrát využíva aj zástena z prírodného alebo umelého kameňa, dreva, keramického obkladu, PVC alebo vinylovej tapety.

Toto je 5 vecí, ktoré pri plánovaní kuchyne určite poriadne premyslite. Dokážu totiž výrazne ovplyvniť celkový vzhľad kuchynského priestoru.

Zdroj: PR