Puding pani Elvisovej a Vetroplach konečne spolu!

Jedinečný dvojkoncert skupín, ktoré v Bratislave dlhšie nebolo vidieť. Navyše obe kapely hrali na tohtoročnom Grape festivale v rovnaký deň a v tom istom čase naraz – a tak je tu možnosť pre všetkých fanúšikov vidieť ich konečne spolu a na jednom pódiu!

PPE odmietali Bratislavu

Od vydania albumu Tektonická Platňa a následnom Ľudovít Tour kapela odohrala množstvo koncertov, ale v Bratislave ste ju v tomto roku mohli vidieť len ťažko. Pudingáči sa rozhodli trochu navnadiť svojich fanúšikov v hlavnom meste a celý rok odmietali ponuky, aby sa mohli o to viac tešiť na jesenný koncert v bratislavskom MMC.

“Najradšej by sme mali koncert každý deň a hrali hocikde, ale niekedy je dobré ostať chvíľu ticho, aby bol ten hluk potom ešte väčší. Preto sme si šetrili náboje na Bratislavu, aj keď bolo niekedy ťažké povedať nie. Dúfam, že si to v MMC vynahradíme naplno” vysvetľuje Pino z PPE.

ppe-grape-2016

Koncertom v Bratislave skupina odštartuje svoje jesenné turné po Slovensku, ktoré bude pokračovať v týchto mestách:
12.11. Nitra – Matica Slovenská
16.11. Prešov – Wave klub
17.11. Košice – Tabačka
18.11. Trenčín – Klub Lúč
19.11. Žilina – Smer Club

Vetroplach si pripomína 10 rokov albumu Unisex posledným koncertom

Vetroplach po skvelom koncerte na festivale GRAPE v polovici augusta vystúpi ešte raz, pravdepodobne na dlhý čas naposledy, 9. 11. v MMC v Bratislave.

Skupina Vetroplach sa vytratila z koncertných pódií po svojom poslednom turné v roku 2012 a odvtedy nevyvíjala žiadne aktivity. V tomto roku sa zo spánku prebrala, keď sa jej členovia – Jozef V., Veslo, Tomky a Čunďo – rozhodli pripomenúť si 10 rokov od vydania ich druhého albumu Unisex (2006).

2006

Unisex bol komerčne najúspešnejším albumom Vetroplachu a aj samotná kapela ho považuje za svoj najucelenejší a najkompaktnejší album.

„Je to šťastné obdobie našej kapely, na ktoré radi spomíname. Po koncerte na Grape sme si ho pustili v aute a zistili sme, že je to vlastne celkom fajn album,“ uviedol spevák kapely Jozef Vrabel.

Nahrávku produkoval Tomáš Sloboda.

Koncert v MMC sa odohrá na deň presne 10 rokov po krste albumu Unisex 9. novembra 2006.

Gro setlistu budú tvoriť práve skladby z albumu Unisex.

„Je to čistá nostalgia, je to 10 rokov, sú to staré pesničky, texty, aranžmány, je to proste čisté retro, ale nás to strašne baví,“ dodáva Vrabel.

konecne-spolu

Zdroj: PPE