Profil týždňa: The Paranoid!

Mladá rock/screamo kapela pochádzajúca z malého mesta na západnom Slovensku s názvom Šurany. The Paranoid ako hudobná formácia vznikla v roku 2002, zloženie členov tak, ako ho môžete vidieť dnes, funguje od roku 2008. Tento rok bol pre kapelu zároveň i rokom prelomovým, pretože sa stala národným víťazom hudobnej súťaže BlastBeat na Slovensku a postúpila tak do celosvetového finále, vďaka ktorému sa predstavila širokej verejnosti v Dubline.

V roku 2010 kapela vydáva prvé autorské CD „Posledný nádych“, v súčasnosti predstavuje svoju tvorbu poslucháčom na Slovensku i v Českej republike, kde ich základňa fanúšikov stále rastie. V tomto roku kapela predstavila dva single, ku ktorým natočila aj videoklipy. Prvým singlom bol „Odkaz“ a najnovší singel nesie názov „Únos“.

The Paranoid

Za najväčšie úspechy považuje kapela účasť na popredných slovenských a českých festivaloch – Topfest, Hodokvas, Minikvas, Hardfest, Eko fest, Podhájska fest, Basinfirefest, Wandrfest, Žilina fest a mnohé ďalšie, spomínané víťazstvo národného kola hudobnej súťaže Blast-beat a účasť na celosvetovom finále kapiel v Írsku. Cenia si i hudobnú spoluúčasť na koncertoch rôznych slovenských a českých kapiel, napr. Horkýže Slíže, IneKafe, Desmod, Gladiator, Arakain, Alkehol, Koblížc!, Rybičky 48 a rozšírenie pôsobenia a koncertovania v rámci Českej republiky.

Najnovším úspechom The Paranoid je víťazstvo česko-slovenskej súťaže kapiel Starter z roku 2011, predstavenie singlu a natočenie videoklipu „Odkaz“, ktorý možno zazrieť napr. na českej hudobnej stanici TV Óčko, a posledným úspechom je predstavenie singlu „Únos“ spolu s videoklipom.

Členovia The Paranoid sú:
Patrik Sýkora (basgitara)
Pavol Buranský (bicie)
Igor Belaj (spev)
Roman Birkuš (gitara, spev)

Bližšie informácie o The Paranoid a ich tvorbu nájdete na ich oficiálnych stránkach https://www.theparanoid.sk, prípadne na ich Myspace profile www.myspace.com/theparanoidsk, na stránkach Bandzone.cz www.bandzone.cz/theparanoid, alebo na Facebooku: www.facebook.com/theparanoid. Živé vystúpenia a videoklipy nájdete na https://www.youtube.com/theparanoidtv

Zdroj: The Paranoid
Publikoval: Redakcia GREGI.NET