Profil Týždňa: Pohoda Band!

Folk rocková skupina Pohoda Band vznikla v roku 1997 v Banskej Bystrici. Hoci názov kapely evokuje pozitívne naladenie, v autorských piesňach Ľuboša Môcika sa tematicky stretávajú obidva póly života – smútok aj radosť.

Založili ju Ľuboš Môcik a Martin Ivan /M. Pavlíček, B. Basiková/. Ďalší členovia prvej zostavy boli J. Kozáková – spev /Mukatado/, I. Kršiak – Alt saxofón, F. Slobodník – basgitara, P. Cigler – bicie.

Po dvoch rokoch skupina zmenila speváčku – do kapely prišla Zuzana Leštáková /Donovalová/, ktorá pôsobila v skupine do roku 2011.

Skupina Pohoda sa zúčastnila aj niekoľkých hudobných súťaží, napr. Košický zlatý poklad finále 2001 s pesničkou Gramofón, semifinále Jim Beam MUSIC 2004, Košický zlatý poklad finále 2007 s pesničkou Sentimentálna. V roku 2010 bola kapela vybraná do relácie SRo Nevydané neslýchané, kde nahrala skladbu Slzy a smiech.

Pohoda Band momentálne pripravuje materiál na debutové CD,  ktorého nahrávanie je naplánované začiatkom roka 2013.

Zmyslom piesní kapely Pohoda Band nie je „smútkom obťažovať“, ale aj napriek jeho prítomnosti sa zo života tešiť a rovnako tak sa tešiť aj z hudby, ktorú členovia hrajú.

Aktuálna zostava:
Ľuboš Môcik – autor piesní, akustická gitara, spev
|Branko Jakubis –  gitara
Michal Jojo Mojžiš – bicie
Ivan Julo Šufliarsky – basová gitara
Milena Miňa Majerová – spev

Informácie o kapele Pohoda Band nájdete na ich stránkach https://bandzone.cz/pohodaband

Zdroj: Pohoda Band