PRETEKY NA SVAHU AKO ŽIADNE INÉ. ZAŽITZE RED BULL ZJAZD NA DORAZ

VIACERO ZNÁMYCH ŠPORTOVCOV SA CHYSTÁ UŽIŤ SI NETRADIČNÉ PRETEKY AZÁBAVU NA SVAHU.

Participants perform at the Red Bull Homerun in Gudauri, Georgia on Jan 22, 2019 // Rezi Kenia/Red Bull Content Pool // SI201902240184 // Usage for editorial use only //

Športové podujatie Red Bull Zjazd na doraz prinesie kopec adrenalínu a rozprúdi zábavu v troch lyžiarskychstrediskách na Slovensku – prvýkrát už v sobotu, 19. januára 2022 na Donovaloch. O týždeň na to sa uskutoční v Jasnej a túto mini sériu zakončí 5. februára Tatranská Lomnica. Účastníci, medzi ktorými bude ajkajakár Jakub Grigar či ďalší úspešní slovenskí reprezentanti, budú naraz vybiehať zo štartovej brány, snažiť sačím skôr dostať k svojim lyžiam alebo snowboardu a prísť do cieľa, kde ich bude čakať dobrá nálada ahudobný set v podaní DJa EKG.

BOK PO BOKU S ÚSPEŠNÝMI ŠPORTOVCAMI 

Akcia Red Bull Zjazd na Doraz sa na Slovensku konala v priebehu rokov 2012, 2013 a 2014 dvakrát v Tatranskej Lomnici a dvakrát v Jasnej. V zime 2022 bude mať toto podujatie hneď tri zastávky a okremspomenutých dvoch overených zahája celú sériu vo veľkom štýle Donovaly.

Participants before the race of the Red Bull Homerun in Spindleruv Mlyn, Czech Republic on December 29, 2021. // SI202112300213 // Usage for editorial use only //

Na štart sa chystá postaviť strieborný medailista z olympiády v Tokiu – Jakub Grigar, náš najlepší freestylový snowboardista – Samuel Jaroš, alebo 6-násobná majsterka sveta vo wakeskatingu – Zuzka Vráblová. Spolu snimi sa na trať vydajú amatéri a nadšenci zimných športov – medzi ktorými budú aj populárni video makeri Matej „Selassie“ Slažanský či Miroslav Bača – a pokúsia sa zabojovať o to, kto príde do cieľa ako prvý. „Red BullZjazd na doraz beriem hlavne ako zábavu a teším sa, že si po dlhej dobe zapretekám v niečom, kde sa nemusímbáť o to, či budem prvý alebo posledný, a bude to čisto o tom, aby som si to užil,“ komentoval Kubo.

VYHRÁVA RÝCHLOSŤ, ALE AJ ŠTÝL 

Výhru získavajú najrýchlejší traja v cieli v každej zo štyroch kategórií – ženy lyže, muži lyže, ženy snowboard a muži snowboard. Okrem toho však porota ocení aj jednu špeciálnu kategóriu, ktorou je najlepší kostým. Víťaz tejto súťaže bude mať navyše zaručené, že zaboduje aj počas après-ski párty, ktorú okrem spomínaného DJaEKG rozprúdi aj Jozef Eľko a.k.a. Bongoman Elizz.

Participants seen during Red Bull Homerun in Pec pod Snezkou, Czech Republic on January 15, 2022. // SI202201160075 // Usage for editorial use only //

AKO SA PRIHLÁSIŤ? 

Každý účastník pretekov sa musí zaregistrovať na webe redbull.sk/zjazdnadoraz alebo v deň ich konania priamo na mieste medzi 10. a 15. hodinou. Registrácia je záväzná a neprenosná, pričom registrovať sa môžu iba osoby staršie ako 16 rokov. Ten, kto je mladší ako 18 rokov, musí mať podpísaný súhlas o účasti od svojhozákonného zástupcu.

DÔLEŽITÉ: Podujatie sa riadi aktuálnymi hygienickými opatreniami vlády, takže maximálna kapacita je 100 účastníkov a za pravidiel režimu OP (očkovaní + prekonaní), čo sa v prípade nových nariadení môže meniť.Všetky info nájdete TU.

Jakub Grigar poses for a portrait ahead of the 2021 ICF Canoe Slalom & Wildwater Canoeing World Championships in Samorin, Slovakia on September 20, 2021 // SI202109240111 // Usage for editorial use only //

VŠETKY ZASTÁVKY 

  1. januára – Donovaly
  2. januára 2022 – Jasná
  3. februára 2022 – Tatranská Lomnica

Sleduj teaser a nalaď sa na toto podujatie!

Zdroj: TS