Pražská písničkářsky-elektronická dvojice něco něco vydála 31. 8. 2021 druhé řadové album s názvem Útržky.

Osmipísňové Útržky jsou poskládané z témat, která se nejen v poslední době dotýkají mnohých z nás. V českých textech zaznívají pocity vděčnosti, porozumění i nedorozumění plynoucí z komunikace s okolím, útěky z města do míst, kde by nám mohlo být lépe, i stavy, kdy vás vysává vlastní život.

„Deska z velké části vznikla v Beskydech, které se objevují i v klipu k singlu Mezery vycházejícím spolu s albem. Optimistické a nadějné Mezery si podle nás zaslouží být na prvním místě, proto celé album otevírají. Deska není jen optimistická, do textů jsem přetavila i svoje dospělé frustrace, obavy a běsy, které částečně plynou i z toho, že jsem žena,“ říká zpěvačka Alžběta Trusinová.

Něco něco si na druhé desce po třech letech existence mnohé ujasňují. „Útržky jsou nejen o osobním hledání se ve světě lidí po třicítce, ale i o hledání hudebním. Každá písnička zní trochu jinak, takže pro sebe špatně nacházíme žánrovou škatulku. Chceme skládat melodie, které si budete pamatovat. Zároveň trochu stavíme pop na hlavu,“ dodává kytarista a hráč na syntezátory Tomáš Tkáč.

Útržky rozvíjí pro tvorbu něco něco typické prostředky – nápaditost, nadsázku a nečekané zvraty, vytrhávající posluchače z popové konejšivosti. Album má oproti první desce živější zvuk, dvojice značně využívá kytary a bicí, ale i syntezátory, které album posouvají k elektronické taneční hudbě.

Útržky se natáčely ve studiích Aluna a Jámor a ve Tkáčově studiu Vnitroblok. Za bicí usedl Václav Šafka, masteru se ujal Tomáš Karásek.

Desku je možné poslechnout a koupit na webu kapely: neconeco.online.

Debut něco něco Začíná byl uveden mezi nejzajímavějšími nahrávkami roku 2020. Trusinová je mimo jiné členkou kapely Neřvi mi do ucha, Tkáč vystupuje v triu Pris a věnuje se produkci. Pár stojí za vydavatelstvím Divnosti, oceněným za své aktivity hudební cenou Vinyla.

Křest alba Útržky proběhne 30. 9. v pražském prostoru Bike Jesus s hostující indie-popovou songwriterkou Margo. Něco něco dále vystoupí 17. září na festivalu Jesnění, 18. září na akci Zahrada ve Vrchlabí, 2. listopadu pak zahrají v rámci Divnosti label night v brněnském Kabinetu Múz, pražská edice Divnosti label night se odehraje 9. prosince v pražském Fuchs2.

Youtube klip Mezery: youtu.be/wRjiWoKe11Q
Multilink k poslechu alba na streamovacích službách: songwhip.com/neconeco/utrzky
Křest: facebook.com/events/845167469703161
Web: neconeco.online
Facebook: facebook.com/neconecokapela
Instagram: instagram.com/neconecokapela/

Zdroj: TS
Foto: Jana Plavec