něco něco se vrací na Slovensko

Česká kapela něco něco zahraje již 5. 11. v Liptovském Mikuláši v klubu Diera do Sveta v rámci Mobilis festivalu.

Dvojici něco něco tvoří Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč, kteří jsou mimo jiné zakladateli labelu Divnosti. Za své vydavatelské aktivity získali hudební cenu Vinyla 2020. Roku 2021 vydali druhé řadové album Útržky, jenž bylo nominováno na české hudební ceny Vinyla i Apollo.

Útržky rozvíjí pro tvorbu něco něco typické prostředky – nápaditost, nadsázku a nečekané zvraty, vytrhávající posluchače z popové konejšivosti. Album má oproti první desce živější zvuk, dvojice značně využívá kytary a bicí, ale i syntezátory, které album posouvají k elektronické taneční hudbě.

„Útržky jsou nejen o osobním hledání se ve světě lidí po třicítce, ale i o hledání hudebním. Každá písnička zní trochu jinak, takže pro sebe špatně nacházíme žánrovou škatulku. Chceme skládat melodie, které si budete pamatovat. Zároveň trochu stavíme pop na hlavu,“ říká kytarista a hráč na syntezátory Tomáš Tkáč.

Na Slovensku nevystoupí poprvé. Představili se již roku 2020 právě v prostoru Diera do Sveta, loni vystoupili v bratislavské Nové Cvernovce i Fraj Festu v Rimavské Sobotě, jejich písně zní na Radiu FM či na New Model Radiu.

Multilink k poslechu alba na streamovacích službách: songwhip.com/neconeco/utrzky
FB událost: https://www.facebook.com/events/627023682225841
facebook.com/neconecokapela
neconeco.online

Zdroj: TS