Power Fest: Festival silných mašín opäť v Boľkovciach!

Titul najväčšej koncentrácie konských síl na Slovensku bude 5.júla dočasne patriť Novohradu, na letisku v Boľkoviach sa totiž ôsmi krát usporiada medzinárodný pretek v šprintoch áut a motocyklov, sprevádzaný zrazom upravených vozidiel a mnohými atrakciami pod názvom TeatrO POWER FEST 2014.

Na 201-metrovej asfaltovej dráhe si zmerajú sily nadupané stroje v kategóriách Autá Street, Autá Profi a Motocykle, rozdelené následne do objemových tried. Preteku sa v honbe za cennými bodmi oficiálnych Majstrovstiev Slovenskej republiky zúčastnia viaceré kuriózne drag špeciály z domova i zahraničia s akceleráciou na stovku pod 3 sekundy. Celodenný pretek doplní obľúbený tuningový zraz, ktorý priláka vyleštené, do detailov vypracované automobilové diela zo všetkých kútov republiky aj mimo nej. Statická prehliadka upravených áut bude okorenená disciplínou show&shine, v ktorej sa v moderovaných rozhovoroch s majiteľmi objasní zákulisie prestavby najkrajších áut. Tuningové skvosty budú samozrejme i hodnotené a odborná porota udelí cenné trofeje vo viacerých kategóriách. Úroveň decibelov bude okrem prezentácie extrémnych hi-fi zostáv v interiéroch áut dôl ežitým kritériom v prípade merania hlučnosti výfukov, takže atmosféra nebude ani tentokrát podobná golfovému turnaju…

Spestrením programu bude navyše driftérska exhibícia profesionálnych pretekárov, ktorí to na dráhe doslova roztočia na plné obrátky. Svoju famóznu show – prevažne na jednom kolese predvedie aj maďarský motokaskadér a mnohonásobný šampión Tamás Végh, slovenské publikum sa tak opäť môže kochať v neuveriteľnom umení jedného z popredných európskych, motocyklových „street fighterov“. Prvý krát na Slovensku budú okrem toho návštevníci svedkami aj kurióznej hot rod stunt show.

Ak vás teda láka pohľad na ostré dueli najvýkonnejších štvor- a dvojkolesových mašín, nechcete si nechať ujsť zážitok zo stoviek unikátnych športových, luxusných i pretekárskych áut a motocyklov, strácajúcich sa v kúdole dymu spálených pneumatík, tak príďte 5.júla na boľkovské letisko, kde sa bude konať tretie tohtoročné kolo Slovenského šprintérskeho šampionátu.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.zrychlenie.sk

plagat

Zdroj: Zrychlenie.sk