Pohoda 2012: Sobota v znamení veľkých ženských hlasov a Public Enemy – Reportáž.

Sobotňajší deň festivalu Pohoda patril hlavne veľkým ženským hlasom Emiliana Torrini, Anna Calvi, I Blame Coco, Dorota Nvotová, Iva Bittová, Jana Kirschner. Okrem nich ešte zaujali aj The Kooks, Public Enemy či The Horrors.

Na hlavnom stagei sa predstavila jedna z najvýraznejších slovenských speváčok Jana Kirschner. Vo vedľajšej aréne vystúpila Dorota Nvotová aj s nepálskou kapelou, ktorá nebola nikdy mimo svojej domoviny.

Za pozornosť tiež stál koncert skupiny I Blame Coco, za ktorým stojí Coco Sumner – dcéra legendárneho hudobníka Stinga. Sympatická hudobníčka s výrazný hudobným talentom po svojom otcovi zdedila viac, ako len jeho starú basgitaru.

Vystúpil tu objavov minuloročnej britskej scény menom Anna Calvi. Táto hudobníčka mala zaujímavý spev a hru na elektrickú gitaru.

Medzi zaujímavé osoby tohtoročnej pohody patrila aj islandská speváčka Emiliana Torrini. Jej koncert sa konal vo večerných hodinách a mohli ste na sa ňom lepšie zoznámiť s tvorbou tejto vynikajúcej hudobníčky. Mala nádherný hlas a autentický prejav.

V noci gradovali vystúpením The Kooks, ktorý okrem svojich najväčších hitov z debutového albumu zahrali aj gro z ostatného Junk of the Heart.

The Horrors mali pôsobivú polnočnú show. V tanečnom stane to odpálili Public Enemy s klasickým hip-hopom. Ich koncert mal na začiatku technické problemy ale po ich odstránení to poriadne rozbalili.

Festival Pohoda 2012 Priniesla veľa možností na hudobné vyžitie. Bola to príležitosť na príjemné trávenie pohodového víkendu s množstvom návštevníkov tohto najväčšieho festivalu na Slovensku. Tešmš sa na Pohodu v roku 2013.

Napísala: Zuzana Tichá – ZuTi
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf